Περιβάλλον

22/07/2022 - 16:15

24 Ιουλίου στο Σίγρι μια σπουδαία συνάντηση ....

Sigri Olive Mill & Aegean Cargo Sailing Τουρισμός ελιάς και ιστιοπλοΐα: στοχεύοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον

H μακραίωνη σχέση της Λέσβου με την ελιά, και η σπουδαιότητα του τοπικού ελαιόλαδου στους εμπορικούς κόμβους της αρχαιότητας αποτυπώνεται στο φιλόδοξο και πρωτοποριακό εγχείρημα Sigri Olive Mill που απλώνεται εντός 2000 στρεμμάτων στο Σίγρι της Λέσβου.

Σε μια κάποτε ερημοποιημένη γή, βρίσκεται σήμερα μετά από χρόνια δουλειάς και φροντίδας, μια όαση βιοποικιλότητας, ένα μικροκλίμα με 40.000 ελαιόδεντρα από τοπικές και μεσογειακές ποικιλίες υποστηριζόμενο από 10.000 συνεργιστικά φυτά που επαναφέρουν την γονιμότητα του εδάφους και φιλοξενούν μια πληθώρα πτηνών και άγριων ζώων.

Σε αυτό το αναβιωμένο τοπίο το ελαιοτριβείο του Σιγρίου παράγει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο συνδυάζοντας την βιώσιμη διαχείριση με την τεχνολογική καινοτομία και την αρχιτεκτονική παράδοση, ακολουθώντας αποκλειστικά βιολογικές διαδικασίες από την ανάπτυξη του δέντρου και των καρπών μέχρι την παραγωγή, την τυποποίηση, την αποθήκευση και την προώθηση του ελαιολάδου.

Ισορροπώντας την ανάμνηση που αναβιώνει με την μνήμη που εμπνέει το  Sigri Olive Mill επιδιώκει επιπλέον την προβολή του νησιού μέσα από την ανάδειξη του ελαιόλαδου ως ένα ισχυρό τοπόσημο σε επικοινωνία με την ιστορία, τον πολιτισμό, την φυσική ομορφιά της Λέσβου, προσφέροντας ξεναγήσεις, περιηγήσεις και γευσιγνωσίες.

Η ΚοινΣΕπ Ιστία Αιγαίου προωθεί τη φιλική προς το περιβάλλον θαλάσσια μεταφορά τοπικών προϊόντων, καθώς και τον βιωματικό και γαστρονομικό οικολογικό τουρισμό στο Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο. Μέσα από τη δράση της Aegean Cargo Sailing επιδιώκει τη συνεχή διασύνδεση και συνεργασία με νησιά, επιχειρήσεις και παραγωγούς στο Αιγαίο που βρίσκονται σε σύμπνοια με το όραμα της.

Το ηλεκτροκίνητο Pelago θα αγκυροβολήσει στις 24 Ιουλίου στο νησί της Λέσβου όπου ο καπετάνιος και οι επισκέπτες του ιστιοπλοϊκού θα επισκεφτούν το Sigri Olive Mill για να βιώσουν από κοντά την εμπειρία του ελαιώνα. Πάνω στους δαντελωτούς κόλπους του Σιγρίου, θα ξεναγηθούν στο ελαιοτριβείο και θα δοκιμάσουν την φρεσκάδα και τα αρώματα του λαδιού του. Την επίσκεψη θα ακολουθήσει και ένα βίντεο-ντοκουμέντο για να μπορέσουμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή τη μοναδική βιωματική εμπειρία!

 

Ανυπομονούμε για την εμπειρία και την άφιξη στο νησί όπου ο Ήλιος και η Σελήνη συμβασιλεύουν τόσο αρμονικά!

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις σελίδες μας στο:

Facebook: https://www.facebook.com/aegeancargosailing

Instagram: https://www.instagram.com/sailmed_aegeancargosailing/

 

 Διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο του Lesvosnews.net Μάιος 2022

Τα προϊόντα της Λέσβου που μεταφέρονται αλλιώς...

Μοιράσου το άρθρο!