Οικονομία

16/10/2024 - 13:01

Συνεπές στην… ασυνέπεια το Υπουργείο Ναυτιλίας για το Μεταφορικό Ισοδύναμο! Βουλευτές μόνο για… πανηγύρια και λιτανείες

Συνεπές στην… ασυνέπεια και την αδιαφορία παραμένει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής (εδώ γελάμε…) Πολιτικής σχετικά με τις πληρωμές που αφορούν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, τόσο στο σκέλος των εισιτηρίων των επιβατών, όσο και των επιχειρήσεων.

Η ηγεσία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν… ταράξει το Μεταφορικό Ισοδύναμο στον εξορθολογισμό, όπως τόσο πολύ τους αρέσει να δηλώνουν κατά περιόδους, έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ κοροϊδίας, καθώς είναι κάτι που ακούμε από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 2019

 

Αναφορικά με το σκέλος των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, έχουμε φτάσει πλέον να διανύουμε τον 17ο μήνα απλήρωτων εισιτηρίων, καθώς στην τελευταία πληρωμή που έγινε πριν αρκετούς μήνες εξοφλήθηκαν τα εισιτήρια μέχρι και τον Μάιο του 2023.

Ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση στο σκέλος των επιχειρήσεων, όπου οι δύσμοιροι νησιώτες επιχειρηματίες ακόμα περιμένουν την καταβολή του Β’ εξαμήνου του 2022, με την μόνιμη δικαιολογία του Υπουργείου εδώ και σχεδόν ένα χρόνο να είναι ότι πραγματοποιείται επανέλεγχος (με το πάσο σας παιδιά, δεν βιαζόμαστε…). Παράλληλα, αν και οδεύουμε προς το τέλος του 2024, ακόμα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το 2023!

Βουλευτές μόνο για… πανηγύρια και λιτανείες

Το τελευταία διάστημα υπήρξαν κάποιες χλιαρές αντιδράσεις από αρχές και φορείς της νησιωτικής χώρας, ανάμεσα τους το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ και ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης εξέδωσε σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι δε κυβερνητικοί βουλευτές… σφυρίζουν αδιάφορα, ξέρετε είναι οι ίδιοι που παλιότερα έβγαζαν πανηγυρικά δελτία τύπου ότι θα πληρωθούμε χάρη σε δικές τους καθοριστικές ενέργειες. Απ’ ότι φαίνεται πλέον δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν, βλέπετε έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πανηγυριών στα οποία πρέπει να δώσουν το παρών, προσθέστε και τις λιτανείες, ε τι να κάνουμε δεν βγαίνει το πρόγραμμα!

Για να μην είμαστε άδικοι, μόνο ο βουλευτής Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος έχει ασχοληθεί λίγο με το θέμα, έχοντας καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.

Με αυτά και με αυτά, οι νησιώτες πολίτες και επιχειρηματίες περιμένουν καρτερικά μήπως και πληρωθούν ένα μέρος των οφειλόμενων, για τα οποία έχουν χάσει το λογαριασμό τόσα που είναι. Αναρωτιόμαστε άραγε, αν ένας πολίτης χρωστούσε τον φόρο εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ από τον Μάιο του 2023 ή αντίστοιχα ένας επιχειρηματίας δεν είχε πληρώσει τον ΦΠΑ για δύο και πλέον χρόνια τι συνέπειες θα είχε υποστεί; Ρητορικό φυσικά το ερώτημα…

Πάντως μην ανησυχείτε, τα Χριστούγεννα είναι μόλις δύο μήνες μακριά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το Υπουργείο θα θυμηθεί να πετάξει κανένα “ψίχουλο”, πληρώνοτας 2-3 μήνες απλήρωτα εισιτήρια ή μπορεί να γίνει και το θαύμα και να πληρωθούν οι επιχειρήσεις το Β’ εξάμηνο του 2022, ποτέ δεν ξέρεις…

 

πηγη:

https://cyclades24.gr/

Μοιράσου το άρθρο!