Ναυτιλιακά - Μεταφορές

24/07/2024 - 16:36

Στην άθλια τριτοκοσμική Μυτιλήνη - Απαράδεκτη η κατάσταση στις στάσεις των Αστικών ΚΤΕΛ - Διαμαρτυρία από την Ένωση Συνταξιούχων

Από την Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων

Προς -Περιφέρεια Β.Αιγαίου -Δήμος Μυτιλήνης -Αστικό ΚΤΕΛ Λέσβου

 

Κύριοι,

  Για μια ακόμα  φορά η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ διαμαρτύρεται,  για την απαράδεκτη κατάσταση με τις στάσεις των Αστικών  λεωφορείων.

Η κατάσταση από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει, θα λέγαμε επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο, αφού δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από πλευράς υπευθύνων και κανείς δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα. Μάλλον θεωρήθηκε επουσιώδες.

 Έτσι λοιπόν εξακολουθεί η αφάνταστη ταλαιπωρία των ανθρώπων, ειδικά των ηλικιωμένων που έχουν και τα περισσότερα προβλήματα, των μητέρων με μωρά στα καρότσια, καθώς επίσης και των ατόμων με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα, οι οποίοι στέκονται μέσα στη ζέστη και τον ήλιο, ειδικά το φετινό καλοκαίρι, σε συνθήκες καύσωνα.

 Στις περισσότερες στάσεις δεν υπάρχει όχι μόνο στέγαστρο, αλλά ούτε ένα παγκάκι για να κάθονται οι άνθρωποι να περιμένουν το δρομολόγιο. Βροχή, κρύο, ζέστη, σαν αιχμάλωτοι περιμένουν το λεωφορείο. Οι ειδικές ράμπες για άτομα με αναπηρίες, ώστε να έχουν πρόσβαση στις στάσεις, ανήκουν στη σφαίρα του ονείρου. Άλλες πάλι στάσεις έχουν ένα υποτυπώδες στέγαστρο και μοιάζουν σαν την παράγκα του καραγκιόζη, άλλες καθόλου, αίσχος πραγματικό, κατά τα άλλα μεγαλοστομίες για έργα μεγάλα κτλ, χωρίς να λύνονται στοιχειώδη προβλήματα, τα οποία έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, προβλήματα της καθημερινότητας.

  Επίσης, ειδικά η στάση στην πλατεία Σαπφούς, εκεί που βρίσκεται το κεντρικό σταθμαρχείο, παρουσιάζει πραγματικά μια εικόνα άθλια, τριτοκοσμική. Έτσι θα αναπτυχθεί ο τουρισμός στο νησί; Από εκεί περνάνε ντόπιοι και ξένοι τουρίστες. Άραγε τι λένε οι αρμόδιοι παράγοντες γύρω από τον τουρισμό; Ας έρθουν στη Πλατεία Σαπφούς να δούνε την ταλαιπωρία των επισκεπτών. Θέλουμε τους τουρίστες να αφήνουν τα λεφτά τους, αλλά να τους παρέχουμε και σωστές υπηρεσίες. Καλά είναι τα λόγια για μεγάλα έργα, που λέγονται, στην πράξη που είναι; Ειδικά οι παρεμβάσεις για την προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και ατόμων με αναπηρία. 

 Άραγε, πόσο μεγάλη να είναι η δαπάνη, ώστε να τοποθετηθούν στέγαστρα στις στάσεις των ΚΤΕΛ στην  πόλης  μας και να καλυτερέψει η εμφάνισή τους; Μάλιστα όλοι μας έχουμε δει τους επιβάτες του ΚΤΕΛ, που περιμένουν να πάρουν το λεωφορείο από την στάση απέναντι στην Πλ.Σαπφούς για τα χωριά Μόρια-Παναγιούδα-Πάμφιλα-Λουτρόπολη Θερμής να κάθονται στο τοιχίο, στο έργο της ανάπλασης, κάτω από το δυνατό ήλιο!!!

  Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, ο Δήμος; η Περιφέρεια; το Αστικό ΚΤΕΛ; Όποιος κι αν είναι υπεύθυνος, ας συνεργαστούν όλοι τους και ας διορθώσουν την κατάσταση, να βελτιωθεί η εικόνα της Πόλης μας. Ας δούνε με σοβαρότητα το θέμα αυτό και να δώσουν άμεσα λύση.

  Επίσης καλό θα ήταν να προμηθευτούν και παγκάκια, τα οποία να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία, εκεί όπου μαζεύεται κόσμος, για να ξεκουράζονται οι πολίτες.

   Τέλος, κύριοι, ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί εργαζόμενους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους, είναι η τιμή των εισιτηρίων στο Αστικό ΚΤΕΛ, που στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνει και πάνω από 2,50 ευρώ για τα κοντινά δρομολόγια.

 Σε μια περίοδο που οι συντάξεις μας έχουν υποστεί μείωση 50%, η ακρίβεια ακόμα και στα βασικά είδη διατροφής, καλπάζει. Τα τιμολόγια για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο έφθασαν σε δυσθεώρητα ύψη και πολλοί εργαζόμενοι και χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν φθάσει και πληρώνουν έναντι. 

Ζητάμε από τους αρμόδιους:

-μείωση στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ κατά 50%. 

-μείωση στα ακτοπλοϊκά κατά 50%. 

-μείωση στις τιμές του ρεύματος  και νερού κατά 50%. 

-μείωση ΦΠΑ στις τιμές των προϊόντων κατά 50% και στα βασικά είδη διατροφής 

 μηδενικό ΦΠΑ.

  Ένας καφές  μας είχε απομείνει να πίνουμε, η κυβέρνηση ανέβασε το ΦΠΑ στο 23%, μας τον στέρησε κι αυτόν!!!

Μοιράσου το άρθρο!