Ναυτιλιακά - Μεταφορές

31/08/2024 - 07:14

Με πέντε ώρες καθυστέρηση το πλοίο Διαγόρας

update

ανακοίνωση από τη Λιμενική Αρχή:

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας ότι μετά τον απόπλου του από το λιμάνι της Καβάλας, το επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) ¨ΔΙΑΓΟΡΑΣ¨ Ν.Π. 12520, επακούμβησε στο νότιο λιμενοβραχίονα κατά την έξοδο του από το λιμάνι, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκδορών χρώματος πάνω από την ίσαλο γραμμή στην αριστερή πλευρά του πλοίου. Το ¨ΔΙΑΓΟΡΑΣ¨ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Καβάλας για τα λιμάνια Λήμνου-Μυτιλήνης-Χίου-Καρλοβασίου-Βαθέως Σάμου, με 923 επιβάτες, 198 Ι.Χ.Ε., 07 Φ/Γ, 05 Λ/Φ και 09 Δ/Κ. Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Καβάλας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30 Αυγούστου αναχώρησε το πλοίο Διαγόρας από το λιμάνι της Καβάλας για το λιμάνι του Πειραιά.

Πέντε ώρες μετά τον προγραμματισμένο απόπλου και αφού προηγουμένως επιθεωρήθηκε από δύτη οι λιμενικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για αναχώρηση.

Πολλοί ήταν οι επιβάτες που αποφάσισαν να αποβιβαστούν από το πλοίο καθώς φοβόντουσαν να ταξιδέψουν επειδή δεν είχαν πειστεί ότι ήταν δεν ήταν επικίνδυνο το ταξίδι μετά την πρόσκρουση στο μόλο κατά τη διάρκεια της πρώτης αναχώρησης.

Ορισμένοι επιβάτες μάλιστα ήθελαν να βγάλουν τα αυτοκίνητα τους αλλά δεν τους επιτράπηκε.

Νωρίτερα το lesvosnews.net έγραφε:

Ταλαιπωρία για 923 επιβάτες - Απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου Διαγόρας μετά την επακούμβηση στο λιμάνι της Καβάλας Θα εκτελούσε το δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Καρλόβασι-Βαθύ Σάμου

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου Διαγόρας μετά την επακούμβηση στο λιμάνι της Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω κακοκαιρίας, το πλοίο “σύρθηκε” στον λιμενοβραχίονα. Το πλοίο, με 923 επιβάτες θα εκτελούσε το δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Καρλόβασι-Βαθύ Σάμου όταν κατά την έξοδό του από το λιμάνι επακούμβησε στον λιμενοβραχίονα.

Ταλαιπωρία και για τους επιβάτες που το Σάββατο είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με το πλοίο από Σάμο για Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Θεσσαλονίκη. Μετά το περιστατικό οι Αρχές αποφάσισαν την απαγόρευση απόπλου του πλοίου.

Μοιράσου το άρθρο!