Ναυτιλιακά - Μεταφορές

26/06/2024 - 16:29

Καλά νέα... Νέο κτίριο για το κεντρικό λιμεναρχείο Μυτιλήνης

ΔΕΗ

Δρομολογήθηκε η ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης μετά από συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας με το δήμο Μυτιλήνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο απερχόμενος Λιμενάρχης Μυτιλήνης Σωτήρης Χονδρόπουλος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της υπηρεσίας στο νέο λιμενάρχη Δημήτριο Μάγειρα.

Το αίτημα για τη δημιουργία νέου λιμεναρχείου έχει διατυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια, μέχρι τώρα όμως δεν είχε προχωρήσει. Μέσα στο Μάρτη, τη Μυτιλήνη είχαν επισκεφθεί στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας για το θέμα της οργάνωσης των υπηρεσιών για την έκδοση της βίζας εξπρές στα νησιά. Εκεί ο τότε λιμενάρχης Μυτιλήνης κ. Χονδρόπουλος, έθεσε επισταμένως τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνταν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, το προσωπικό του λιμεναρχείου. Άμεσα ξεκίνησαν επαφές με το δήμο Μυτιλήνης και υπεδείχθη χώρος πίσω από το παλιό κολυμβητήριο μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ήδη το Υπουργείο Ναυτιλίας  απέστειλε στο δήμο ένα σχέδιο προγραμματικής σύμβασης και μία αρχιτεκτονική μελέτη. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται και όταν ολοκληρωθούν θα γίνει ο διαγωνισμός   για την ανέγερσή του. 

Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του κεντρικού λιμενικού Μυτιλήνης το παρόν έδωσαν οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και οι αρχές του τόπου.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ/ ρεπορταζ Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!