Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

17/07/2013 - 13:11

Νύχτες Μουσείων - 19 και 20 Ιουλίου στο Σίγρι

Ν

ΥΧΤΕΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Aπολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι

19 & 20 Ιουλίου 2013, ώρες 18.00-21.00

Μια συναρπαστική Νύχτα Μουσείων υπόσχεται για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της Λέσβου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 από 6 έως και 9 το βράδυ.
Για δύο συνεχόμενες νύχτες το Μουσείο παρατείνει τη λειτουργία του δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να παρακολουθήσουν διαλέξεις, να συμμετάσχουν στην επιστημονική ξενάγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, να συζητήσουν με το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου για τα αποτελέσματα των πρόσφατων ανασκαφών στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους αλλά και να γευτούν μοναδικές γεύσεις παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού.
Ειδικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΝΥΧΤΕΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ» στις 19 και 20 Ιουλίου 2013 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου περιλαμβάνει:
-    Διάλεξη & ξενάγηση
Διάλεξη του κ. Γιώργου Γρημπυλάκου, Msc Γεωλόγου του Μουσείου με θέμα «Νέα ευρήματα ανασκαφών νησίδας Νηπιώπη» (Ώρα έναρξης: 8 μ.μ.). Θα ακολουθήσει επιστημονική περιήγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.
-    Γευσιγνωσία παραδοσιακών γλυκών
Γευσιγνωσία παραδοσιακών γλυκών της Λέσβου που παρασκευάζουν οι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί της Λέσβου, φτιαγμένα από αγνά υλικά και με παραδοσιακές συνταγές θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες στα πλαίσια της 14ης Γιορτής Αγροτουρισμού (Ώρα: 7.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ.)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Νύχτας Μουσείων και τη γευσιγνωσία στα πλαίσια της 14ης Γιορτής Αγροτουρισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.
 

Μοιράσου το άρθρο!