Skip to main content

«Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην αιωνιότητα»

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής «Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην αιωνιότητα» στην έκθεση «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ» στο Επιμελητήριο Λέσβου.

Αντικείμενο της ψηφιακής εφαρμογής είναι η ενημέρωση για το φαινόμενο της ηφαιστειακής δραστηριότητας, η γνωριμία του κοινού με τα μεγάλα ενεργά ηφαίστεια του Ελληνικού Αρχιπελάγους και το ρόλο της ηφαιστειακής δραστηριότητας στη διαμόρφωση του ελληνικού χώρου. Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή παρουσιάζεται η δραστηριότητα των ηφαιστείων η οποία συνεχίζει ακόμα και σήμερα, και η οποία έχει δημιουργήσει εντυπωσιακές γεωμορφές και έχει κάνει τη χώρα μας ένα ζωντανό γεωλογικό εργαστήρι, χαρίζοντάς μας μεγάλο αριθμό φυσικών πόρων, όπως εκτεταμένα γεωθερμικά πεδία και θερμές πηγές, ορυκτά και μεταλλεύματα.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στα πλαίσια της επιστημονικής ενημέρωσης των επισκεπτών και των μαθητών σχολείων που επισκέπτονται την έκθεση «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ» στο Επιμελητήριο Λέσβου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr, www.theforestundertheroad.gr.

-----------------------

Συνεχίζονται οι επισκέψεις και οι εκπαιδευτικές δράσεις στην έκθεση «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ» στο Επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη με επισκέψεις, σχολείων, των Προσκόπων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης καθώς και των μικρών μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης.

Οι Πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους γνώρισαν το εργοτάξιο της ανασκαφής κατά τη διάνοιξη του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και τα φυτικά απολιθώματα που αποκαλύφθηκαν, το οικοσύστημα της περιοχής πριν 20 εκατομμύρια χρόνια και τη γεωλογική ιστορία και εξέλιξη του Αιγαίου. Συζήτησαν για τις δράσεις προστασίας και ανάδειξης των απολιθωμάτων που πραγματοποιούνται κατά μήκος του δρόμου και γνώρισαν πλήθος πληροφοριών και τεκμηρίων για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στα οικοσυστήματα.

Τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης περιηγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο, αναζήτησαν πληροφορίες για τα είδη των φυτών του Απολιθωμένου Δάσους και το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν και παρατήρησαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Γνώρισαν επίσης τη διαδικασία της ανασκαφής.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις