Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

19/07/2024 - 13:44

Στο Σίγρι όλοι βλέπουν Μιχάλη Μπάκα

Mε μεγάλη επιτυχία η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της Έκθεσης φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 12 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2024 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η  Έκθεση φωτογραφίας Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ,  με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων Περιοχών της Λέσβου, του περιβαλλοντολόγου και φωτογράφου φύσης Μιχάλη Μπάκα, η οποία παρουσιάζεται  από τις 12 Ιουλίου έως τις 31  Αυγούστου 2024 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι, σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βορειανατολικού Αιγαίου του ΟΦΥΠΕΚΑ. Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας οι επισκέπτες της έκθεσης  ξεπέρασαν τους 1000!

Η λειτουργία της έκθεσης ξεκίνησε με την Εκδήλωση Παρουσίας την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 13.00. Την εκδήλωση  χαιρέτισε ο Διευθυντής του Μουσείου Νίκος Ζούρος και ο Εκπρόσωπος του ΟΦΥΠΕΚΑ  Γιώργος Νάκας. Ακολούθησε παρουσίαση με θέμα Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ από τον δημιουργό της έκθεσης Μιχάλη Μπάκα, ο οποίος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και την αξία των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου, με ιδιαίτερη έμφαση στις ορχιδέες, τα σπάνια και προστατευόμενα είδη καθώς και στον πλούτο της ορνιθοπανίδας και παρουσίασε πλήθος διαφανειών με τα φυτά και τα ζώα της Λέσβου.

2

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται στο Μουσείο εκπαιδευτικές δράσεις και ξεναγήσεις με θέμα για τις  προστατευόμενες περιοχές που θα πλαισιωθούν από βιωματικό παιχνίδι (με τη χρήση καρτών με φωτογραφίες από  την έκθεση και ειδικές καρτέλες βασισμένες στις σχέσεις των οργανισμών μεταξύ τους και με το περιβάλλον τους).

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η γνωριμία με τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων Περιοχών της Λέσβου και η ευαισθητοποίηση για την προστασία του ιδιαίτερου περιβάλλοντος του νησιού

3

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης καθημερινά 9.00-17.00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2253054434. www.lesvosmuseum.gr

Μοιράσου το άρθρο!