Μedia

04/06/2015 - 11:08

Συνενεντεύξεις Δημάρχου Λέσβου σε ξένα ΜΜΕ για τους πρόσφυγες

Ο

Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους: Michael Martens (Franfurter Allgemeine Zeitung), Sandy Dauphin (France Inter Radio), Maryline Baumard (Le Monde), Ole Damkajaer (Berlingske Media) και Mark Leihendeler (NLC).

Αποκλειστικό θέμα της συνέντευξης, ήταν η συνεχώς αυξανόμενη εισροή παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στο νησί μας.

Ο κ. Γαληνός, καλωσόρισε τους δημοσιογράφους με τη φράση «καλώς ήρθατε στην Ευρώπη». Τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία τους αυτή, με την οποία δίνεται η δυνατότητα μέσω των Ευρωπαϊκών Μ.Μ.Ε. που εργάζονται, να ευαισθητοποιηθεί ακόμη περισσότερο η κοινή γνώμη, ώστε να τονιστεί ξανά το πρόβλημα της μεγάλης αύξησης των ροών εισόδου μεταναστών προσφύγων στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Λέσβο. Μάλιστα, τόνισε ότι το ενδιαφέρον των Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης είναι προς το παρόν, το μοναδικό έμπρακτο ενδιαφέρον της Ευρώπης, για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Ακολούθως, παρουσίασε το σχέδιο του Δήμου Λέσβου, για την υποδοχή, προσωρινή φιλοξενία και μετακίνηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, με τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Φιλοξενίας, στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην περιοχή «Καρά Τεπέ», καθώς και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων στα σημεία εισόδου, με στόχο την συγκροτημένη, οργανωμένη και αποτελεσματική διαχείριση του τεράστιου αριθμού αφίξεων  των καταταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων, για τους οποίους η Ελλάδα και ειδικότερα η Λέσβος, αποτελεί τον πρώτο «σταθμό» για τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο Δήμαρχος, επεσήμανε ότι παρά το γεγονός πως το ζήτημα των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, αποτελεί αρμοδιότητα της κεντρικής κυβέρνησης και – βεβαίως -  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Δήμος Λέσβου, εργάζεται οργανωμένα και συστηματικά για να διαφυλάξει την εικόνα της Ευρώπης, όπως την οραματίστηκαν οι δημιουργοί της. Την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της ελευθερίας. Για τα ύψιστα αυτά Ευρωπαϊκά ιδεώδη, ο Δήμος Λέσβου, αν και μόνος, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Τέλος, ο κ. Γαληνός ευχαρίστησε θερμά τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, φορείς, οργανώσεις, εθελοντές και απλούς πολίτες, που στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία προσφέρουν απ’ το υστέρημα τους, δείχνοντας, για ακόμη μια φορά, το υψηλό αίσθημα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης του τους διακρίνει, σε αντίθεση, με κάποια δημοσιεύματα που επιχειρούν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις, που μας αδικούν. Σε ερώτηση των ξένων δημοσιογράφων αν αναφέρεται σε συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι εννοεί το πρόσφατο φωτορεπορτάζ της εφημερίδας «Daily Mail».

 

Μοιράσου το άρθρο!