Μedia

02/08/2024 - 08:36

Καταγραφή προβλημάτων περιοχών με προβληματικό τηλεοπτικό σήμα

Αγαπητοί Πάρεδροι των χωριών του Βορείου Αιγαίου,

Ελπίζω η παρούσα επιστολή να σας βρίσκει καλά. Με αυτήν απευθύνομαι σε εσάς για να θέσω υπόψη σας ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά την ποιότητα της ψηφιακής τηλεόρασης στα χωριά μας εκτός της ΕΡΤ που είναι καθολικός πάροχος.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι κάτοικοι πολλών χωριών του Βορείου Αιγαίου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τη ψηφιακή τηλεόραση, όπως κακή ποιότητα σήματος, διακοπές στη μετάδοση και πλήρη απώλεια σήματος σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αυτά τα προβλήματα δυσκολεύουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων μας, καθώς η τηλεόραση αποτελεί σημαντική πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Έχουμε συγκεντρώσει παράπονα από πολλούς κατοίκους του Βορείου Αιγαίου και αναγνωρίζουμε ότι τα προβλήματα αυτά είναι συστηματικά και όχι μεμονωμένα περιστατικά. Η έλλειψη αξιόπιστης πρόσβασης σε τηλεοπτικό σήμα έχει δημιουργήσει αίσθημα απομόνωσης στους κατοίκους μας, ιδίως σε απομακρυσμένα χωριά, όπου η τηλεόραση είναι συχνά η μόνη πηγή πληροφόρησης και διασκέδασης.

Για να μπορέσουμε να βρούμε μια αποτελεσματική λύση, πρέπει πρώτα να εντοπίσουμε το κάθε πρόβλημα σε κάθε περιοχή ώστε να είναι απαραίτητο να καλέσουμε την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) να έρθει στα νησιά μας και να ελέγξει την κάθε περιοχή ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε κοινότητα.

Η παρουσία των ειδικών της ΕΕΤΤ θα βοηθήσει να διαπιστωθούν οι ακριβείς αιτίες των προβλημάτων και να προταθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση της κατάστασης.

Σας παρακαλούμε να μας υποστηρίξετε σε αυτή την προσπάθεια, προωθώντας αυτό το αίτημα και ενθαρρύνοντας τους κατοίκους των χωριών σας να καταγράψουν με την διεύθυνση, όνομα, και τηλέφωνο τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το σήμα της τηλεόραση και σε ποια κανάλια τηλεόρασης. Για επιπλέον πληροφορίες τα τηλεφωνά του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη είναι 22713-50566 & 22713-50563.

Με τη συλλογική μας δράση θα δοθούν οι απαραίτητες λύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου, για τι όλοι πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα.

Με Εκτίμηση, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΔ. ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!