Skip to main content
|

Η Λέσβος στην Ιταλική τηλεόραση

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης προβολής της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού και της αναστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί λόγω του προσφυγικού ζητήματος, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας διοργάνωσε το διάστημα 15-23 Σεπτεμβρίου 2016, press trip της δημοσιογράφου Rita di Francesco, με σκοπό την πραγματοποίηση γυρισμάτων για την παραγωγή 12λεπτου ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί το Φεβρουάριο του 2017 στην τηλεοπτική ταξιδιωτική εκπομπή KALIMANGIARO από το Ιταλικό δημόσιο κανάλι RAI 3.

H εν λόγω εκπομπή είναι ταξιδιωτικού περιεχομένου και προβάλλεται κάθε Κυριακή (από Οκτώβρη μέχρι Απρίλιο). Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, το Kalimangiaro είχε τελικό share 6-7%, ενώ ο αριθμός των τηλεθεατών φτάνει τους 1-1,5 εκατ.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων της δημοσιογράφου υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας. Ειδικότερα, η δημοσιογράφος περιηγήθηκε στις περιοχές της Μυτιλήνης, της Ερεσού, του Σιγρίου, του Μολύβου, της Πέτρας, της Σκάλας Συκαμνιάς, του Πλωμαρίου, της Καλλονής, της Αγίας Παρασκευής και της Αγιάσου. Επισκέφθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους καθώς και το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης και το Μουσείο Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Terriade, καθώς και αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, όπως τα Κάστρα Μολύβου και Μυτιλήνης, την Παναγιά Γλυκοφιλούσα, κλπ.. Γνώρισε τις παραλίες του νησιού, τον υγρότοπο της Σκάλας Καλλονής και τη διαδικασία παραδοσιακής αγγειοπλαστικής στην Αγιάσο.  

Η δημοσιογράφος έμεινε έκπληκτη από τις εναλλαγές και την ποικιλομορφία του τοπίου που σε καλεί να το εξερευνήσεις. Ξεχώρισε ως πολύ ιδιαίτερα και μοναδικά στη Λέσβο τόσο το Απολιθωμένο Δάσος όσο και το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Teriade με τα εντυπωσιακά του εκθέματα. Την ενθουσίασε η αυθεντικότητα της τοπικής κουζίνας και των ξεχωριστών προϊόντων του νησιού όπως το λαδοτύρι, οι ελιές, τα θαλασσινά, κλπ.

Σημαντική ήταν η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και του Μουσείου-Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη Teriade για την παροχή αδειών και τη συνοδεία στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους press trips αποτελούν τους πλέον αποδοτικούς τρόπους προβολής με πολλαπλασιαστικά οφέλη.
 Η δαπάνη της φιλοξενίας καλύφθηκε από τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς και από χορηγίες που εξασφαλίστηκαν μέσω της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου (Ξενοδοχείο Αφροδίτη, Psammos Apartments, Ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο και τα εστιατόρια “Σουλάτσο” και “Le Grande Bleu”).

 

 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία