Λήμνος

09/04/2013 - 18:53

Πρόγραμμα διανομής τροφίμων από τη Λήμνο

Α

πό την  Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου-Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα   «Δωρεάς Διανομής Τροφίμων στους Απόρους της χώρας, έτους 2012» το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με φορείς της Λήμνου.
Στην πρόσκληση μας για συνεργασία διανομής των τροφίμων ανταποκρίθηκαν οι Δήμοι Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου και το Σωματείο « Ο Καλός Σαμαρείτης-Γηροκομείο Λήμνου». Διανεμήθηκαν περίπου 45 τόνοι τροφίμων (ζυμαρικά- φέτα- γραβιέρα- ρύζι- λάδι) σε δικαιούχους που πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε η εγκύκλιος του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.  Κατατέθηκαν 2.023 αιτήσεις  από τις οποίες, μετά τον απαραίτητο διοικητικό έλεγχο που έγινε από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, εγκρίθηκαν οι 1.849, ενώ το σύνολο των δικαιούχων με τα μέλη των οικογενειών τους ανήλθε στα 3.460 άτομα.
Η Περιφερειακή Ενότητα  Λήμνου ευχαριστεί όλους τους φορείς του νησιού που ανέλαβαν το έργο της διανομής των τροφίμων στους δικαιούχους συμπολίτες μας που έγινε  με απόλυτη επιτυχία, καθώς και όσους βοήθησαν εθελοντικά  στην υλοποίηση του Προγράμματος.
Επίσης, γίνεται γνωστό  ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του ιδίου  Προγράμματος για το  έτος 2013 που τώρα βρίσκεται στο στάδιο της επιλογής των φορέων εκπροσώπησης. Οι αιτήσεις  συμμετοχής των δικαιούχων θα γίνει μετά τις 30-4-2013  αφού επιλεγούν οι εν λόγω φορείς όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ 279/23460/2013 του ΥΠΑΑΤ.
 

Μοιράσου το άρθρο!