Skip to main content
|

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στη Λήμνο

Τρεμόπουλος επίσκεψη Λήμνος Lesvosnews
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στη Λήμνο

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μιχάλη Τρεμόπουλου στη Λήμνο.-Επαφές με Δήμο, φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες. 

Συναντήσεις στη Λήμνο με πολίτες, φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και ΜΜΕ πραγματοποίησε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος κατά την επίσκεψη του στο νησί ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Λήμνου όπου συζητήθηκαν ζητήματα όπως η ακτοπλοϊκή απομόνωση της Λήμνου, το ενεργειακό, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του νησιού, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού κλπ
 
Συγκεκριμένα ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Α. Χατζηδιαμαντή, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ Αδαμίδη και τον Αντιδήμαρχο κ Δ. Μπουλώτη, συζητώντας ζητήματα όπως η ακτοπλοϊκή απομόνωση της Λήμνου, που σε περίοδο οικονομικής κρίσης και πιέσεων για την εξοικονόμηση πόρων από την τρόικα, η σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική Ελλάδα δυσχεραίνει. Δεν μπορεί ένα τόσο μεγάλο νησί να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο με πολύ μικρότερα νησιά, συνέπεια του γεγονότος ότι η πολιτική επιδοτήσεων των άγονων γραμμών έχει αποτύχει παταγωδώς. Η περσινή σύνδεση της Λήμνου με την Τουρκία είχε δώσει μια ανάσα ελπίδας στην τουριστική κρίση αλλά φέτος δυστυχώς φέτος χάθηκε. Η Λήμνος συνδεόταν πολιτιστικά από την αρχαιότητα μέσω των Καβειρίων με Ίμβρο και Σαμοθράκη ενώ η Πολιόχνη συνδεόταν με την Τροία. Δυστυχώς οι διευκολύνσεις που προφέρθηκαν στη διαδικασία έκδοσης της βίζας σε άλλα νησιά όπως η  Λέσβος, δεν εφαρμόστηκε και στη Λήμνο με αποτέλεσμα να παύσει η σύνδεση με τις μικρασιατικές ακτές.
 
Συζητήθηκε το ενεργειακό ζήτημα της Λήμνου, με την ευκαιρία της αρνητικής θέσης του Δημοτικού Συμβουλίου  Λήμνου στην προτεινόμενη επενδυτική πρόταση της εταιρίας Ρόκας – Ibedrola. Τονίστηκε από την πλευρά του Μιχ Τρεμόπουλου η ανάγκη για διείσδυση των ΑΠΕ, χωρίς φοβικά σύνδρομα, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που εκτός των άλλων θα πλήξει άμεσα παραγωγικούς τομείς της χώρας μας όπως ο τουρισμός και η γεωργία. Παράλληλα σημειώθηκε η θέση των Οικολόγων Πράσινων για τα φαραωνικά σχέδια ανάπτυξης ΑΠΕ στα νησιά του Αιγαίου όπου ο στρατηγικός ενεργειακός  σχεδιασμός του νησιωτικού χώρου, η διασύνδεση των νησιών και η αξιοποίηση του πλούσιου ανανεώσιμου δυναμικού τους, δεν μπορεί να γίνεται βάσει των αιτημάτων ιδιωτών επενδυτών. Είναι ευθύνη της πολιτείας, των κεντρικών αλλά και περιφερειακών θεσμικών της οργάνων σε συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο της πολιτικής πλήρους απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι στο σχεδιασμό αυτό πρέπει να δίνεται ιδιαίτερο βάρος πρώτα από όλα σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ορθολογικής χρήσης της, όπως τα προγράμματα ανάπτυξης smart grids, και στα αποκεντρωμένα ενεργειακά συστήματα, στα μικρά υβριδικά και γεωθερμικά συστήματα και στην ενεργειακή αυτονομία σπιτιών και οικισμών.
 
Τέλος συζητήθηκαν άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Λήμνος όπως το πρόβλημα με τα αγριοκούνελα που πλήττει την οικονομική ζωή του τόπου  αλλά και τη βλάστηση του νησιού, επιβαρύνοντας τα προβλήματα διάβρωσης, τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού στο Δήμο, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που δυστυχώς αντιμετωπίζουν όλα τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και τη θέση των Οικολόγων Πράσινων για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ανάπτυξη πεδίων βολής του Στρατού, που υποσκάπτουν τον σχεδιασμό για ήπιο και αειφόρο τουρισμό στο νησί.
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία