Κερδίστε 3 αντίτυπα του βιβλίου «Δάφνις & Χλόη» – Διαγωνισμός Lesvosnews.net και Εκδόσεις Μεταίχμιο
up date
το βιβλίο κερδίζουν:
Στους νικητές έχει σταλθεί μήνυμα στο facebook για τις λεπτομέρειες παραλαβής του βιβλίου
Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή
---------------
Το Lesvosnews.net αγαπάει το βιβλίο και, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, προσφέρει στους αναγνώστες του 3 αντίτυπα από το μυθιστόρημα «Δάφνις & Χλόη: Μια ιστορία αγάπης» του Λόγγου.
Η προθεσμία του διαγωνισμού λήγει την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 12 τα μεσάνυχτα, και οι τυχεροί θα ενημερωθούν εντός 48 ωρών με προσωπικό μήνυμα στο προφίλ τους στο facebook. Για να λάβετε μέρος, αφήστε ένα σχόλιο (π.χ. συμμετοχή στο διαγωνισμό) κάτω από τη δημοσίευση αυτή στη σελίδα μας στο facebook . Διπλά σχόλια του ίδιου αναγνώστη θα διαγράφονται. Η κλήρωση θα γίνει με τη βοήθεια της ιστοσελίδας random.org
Οι νικητές που κατοικούν στην Αττική θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα, τηλ. 211.300.3580). Οι νικητές που κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης, αφού δώσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, με έξοδα αποστολής των Εκδόσεων Μεταίχμιο.
Μια πρώτη γεύση από το μυθιστόρημα:
Σε μια παραλία της Λέσβου, δύο βοσκοί βρίσκουν και υιοθετούν δύο έκθετα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, τον Δάφνι και τη Χλόη. Όταν μεγαλώνουν τα παιδιά, αναλαμβάνουν τη βοσκή των κοπαδιών και μέσα σε μια μαγευτική φύση ανακαλύπτουν σιγά σιγά το μυστήριο του έρωτα.
Διαβάστε ξανά, σε νέα μετάφραση, το έργο του αρχαίου Έλληνα μυθιστοριογράφου Λόγγου, μια ερωτική ιστορία που αγαπήθηκε όσο λίγες και επηρέασε αμέτρητους καλλιτέχνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
«Παιδιά μου, δεν υπάρχει φάρμακο για τον έρωτα. Ούτε από αυτά που τρώγονται ούτε από αυτά που πίνονται ούτε από αυτά που λέγονται σαν ξόρκια. Μόνο ένα φιλί, μια αγκαλιά και δυο γυμνά κορμιά μπορούν να τον γιατρέψουν».
Βρείτε το εδώ
Πιο αναλυτική παρουσίαση, της Ράνιας Μπουμπουρή, μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Για τη ζωή του Λόγγου δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα πέρα από το αθάνατο έργο του, γι’ αυτό και οι μελετητές προσπάθησαν να αντλήσουν πληροφορίες από αυτό. Το γεγονός ότι διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου στη Λέσβο και το ότι οι λεπτομερείς περιγραφές των τοπίων αλλά και των ανθρώπινων συνηθειών είναι αυθεντικές τους επέτρεψαν να εικάσουν ότι ήταν Λέσβιος. Η καθηγήτρια της Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ Emily Shields, το 1915, υποστήριξε ότι για πολλούς αιώνες μεταξύ των βοσκών του νησιού υπήρχαν παρόμοιες λατρείες σχετικά με τις Νύμφες και τον Πάνα όπως ακριβώς τις περιγράφει ο Λόγγος. Επίσης, από τρεις επιγραφές που βρέθηκαν στο νησί επιβεβαιώνεται η παρουσία του ονόματος Λόγγος στη Λέσβο. Το γλωσσικό ιδίωμα που χρησιμοποίησε σε συνδυασμό με τις πληροφο¬ρίες που διέσωσε τον τοποθετούν χρονικά στα τέλη του 2ου και στις αρχές του 3ου μ.Χ. αιώνα. Ο καθηγητής των κλασικών σπουδών του Ιλινόις Ben Edwin Perry, το 1967, υποστήριξε, βασιζόμενος στις επιγραφές, ότι ο Λόγγος θα πρέπει να έζησε στη Λέσβο στο δεύτερο μισό του 2ου μ.Χ. αιώνα και ότι το όνομά του θα πρέπει να ανήκε σε διακεκριμένη οικογένεια της Μυτιλήνης. Επίσης, πίστευε ότι θα πρέπει να πήρε τον τίτλο Πομπήιος από τον προστάτη του νησιού Γναίο Πομπήιο τον Μέγα. Δεν είναι λίγοι όμως οι ερευνητές που υποστήριξαν ότι το όνομα Λόγγος τού δόθηκε από την πρωτότυπη ονομασία του έργου του: «λόγγου πoιμενικῶν τῶν κατὰ Δάφνιν καὶ Χλόην». Επειδή η αρχική λέξη «λόγγου» ήταν γραμμένη με πεζό λ, το εξέλαβαν ως θαμνότοπο ή πυκνόφυτη περιοχή και όχι ως κύριο όνομα.
Η παρούσα δημοσίευση στη σελίδα μας στο facebook
(Κάντε κλικ στο σύμβολο του facebook επάνω δεξιά ή στο σύνδεσμο εδώ και γράψτε το σχόλιό σας για να είναι δεκτή η συμμετοχή σας.)