Κόσμος

06/07/2024 - 08:06

«H πιο ανόητη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο»- Κι όμως έγινε viral

One Million Checkboxes: Το παιχνίδι με το 1 εκατ. κουτάκια που είναι «η πιο ανόητη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο» Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο

Το One Million Checkboxes μοιάζει με το παιχνίδι του Wordle, μόνο που δεν βελτιώνει το μυαλό σας με κανέναν τρόπο. Επί της ουσίας, είναι μία ιστοσελίδα με 1 εκατομμύριο μικρά κουτάκια στη σειρά. Κάνετε κλικ σε ένα από αυτά για να το τσεκάρετε και τώρα το κουτάκι αυτό είναι τσεκαρισμένο για όλους εκείνους που παίζουν το παιχνίδι.

Ένας μετρητής, όπως αναφέρει η Washington Post, παρακολουθεί πόσα κουτάκια έχουν τσεκάρει αθροιστικά όλοι οι παίκτες του παιχνιδιού. Οι άνθρωποι αγαπούν το χάος και ξετσεκάρουν τα κουτάκια τόσο γρήγορα όσο τα τσεκάρουν οι άλλοι για να δουν τον μετρητή να αλλάζει. Το παιχνίδι του One Million Checkboxes αποδεικνύει ότι η τεχνολογία είναι εξαιρετική στο να τροφοδοτεί την ανάγκη μας για άσκοπη χαρά.

 

«Έχουν τσεκάρει ή ξετσεκάρει κουτάκια περίπου 200 εκατ. φορές»

Το One Million Checkboxes εμφανίστηκε στο διαδίκτυο πριν από περίπου μια εβδομάδα χάρη σ' ένα brainstorming μεταξύ του δημιουργού διαδικτυακών παιχνιδιών, Νόλεν Ρόγιαλτι, και του Νιλ Άγκαρβαλ. Ο πρώτος από τους δύο πέρασε δύο ημέρες για να δημιουργήσει την ιστοσελίδα (κάνετε κλικ εδώ) και ήλπιζε ότι μόνο μερικές εκατοντάδες άνθρωποι θα την επισκέπτονταν.

Αντ' αυτού, το One Million Checkboxes εξαπλώθηκε σε ιστότοπους όπως το X, το Mastodon και το Hacker News. Έτσι, ο Νόλεν Ρόγιαλτι δήλωσε ότι κοιμόταν ελάχιστα για πολλές ημέρες, καθώς περίπου μισό εκατομμύριο παίκτες (και μια διαδικτυακή επίθεση) «έριχναν» διαρκώς την ιστοσελίδα.

 

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στη «Washington Post», ο δημιουργός της ιστοσελίδας του One Million Checkboxes ανέφερε: «Νομίζω γύρω στα 500.000 άτομα έχουν παίξει μέχρι στιγμής. Έχουν τσεκάρει ή ξετσεκάρει κουτάκια περίπου 200 εκατομμύρια φορές. Δεν περίμενα ότι η ιστοσελίδα θα γινόταν τόσο δημοφιλής. Θα ήμουν ευχαριστημένος αν τη χρησιμοποιούσαν 500 άτομα και έτσι έκανα κάποιες περικοπές για να τη φτιάξω γρήγορα».

«Το διαδίκτυο πρέπει να είναι διασκεδαστικό!»

Ακόμα, ο Νόλεν Ρόγιαλτι ανέφερε: «Το κουτάκι που έχει τσεκαριστεί περισσότερο είναι με διαφορά το πλαίσιο Νο 1, ακολουθούμενο από τα χρωματιστά κουτάκια που είναι ορατά όταν φορτώνετε για πρώτη φορά την ιστοσελίδα. Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να επισκέπτονται μια λιγότερο πολυσύχναστη περιοχή της ιστοσελίδας και να προσπαθούν να συμπληρώσουν κάθε κουτάκι στην οθόνη. Άλλοι άνθρωποι φαίνεται να ξετσεκάρουν κάθε κουτάκι που βλέπουν κάποιον άλλον να έχει ήδη τσεκάρει. Πάντως, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βρουν έναν ήσυχο χώρο και να ζωγραφίσουν κάτι! Έχω λάβει εικόνες καρδιών, ονόματα, μηνύματα και άλλες εικόνες που σίγουρα μπορείτε να μαντέψετε».

Ερωτηθείς γιατί ο ίδιος χαρακτηρίζει την ιστοσελίδα του One Million Checkboxes ως «την πιο ανόητη ιστοσελίδα του διαδικτύου», ο Νόλεν Ρόγιαλτι απαντά: « Το διαδίκτυο θα έπρεπε να έχει περισσότερες χαζές μικρές ιστοσελίδες! Το διαδίκτυο πρέπει να είναι διασκεδαστικό!».

Όσο για το κόστος διατήρησης της ιστοσελίδας του One Million Checkboxes, ο δημιουργός της είπε: «Μου κοστίζει περίπου 60 ή 70 δολάρια την ημέρα. Ήταν η πιο διασκεδαστική εμπειρία που είχα ποτέ, αλλά η ιδέα να ξοδεύω 60 δολάρια την ημέρα στο διηνεκές, δεν είναι καλή».

 

https://www.ieidiseis.gr/

Μοιράσου το άρθρο!