Το ξεχασμένο κοιμητήριο της Μυτιλήνης – Συγκινητικό μνημόσυνο για τις Ανώνυμες Ψυχές
Ο χώρος του Κατοικητηρίου της Αγίας Θωμαΐδος, επί της Θεοφίλου Χατζημιχαήλ, στις αρχές του 20ου αιώνα και για μεγάλο χρονικό διάστημα χρησίμευσε ως Κοιμητήριο Απόρων. Εκεί ενταφιάζονταν φτωχοί συμπολίτες μας που πέθαιναν στο τότε Ιερό Βοστάνειο Νοσοκομείο, καθώς και ασχημάτιστα έμβρυα ή βρέφη που κατέληγαν στο Νοσοκομείο.
Η Ορθόδοξη Κοινότητά μας «Η Οσία Θωμαΐς», κάθε χρόνο, το πρώτο Σάββατο μετά το Ψυχοσάββατο πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή, τελεί Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για όλες αυτές τις ανώνυμες ψυχές.
Το ίδιο θα γίνει και φέτος, το Σάββατο 1 Μαρτίου, από 07:00 έως 09:15 π.μ..
Στο τέλος, θα τελεστεί Τρισάγιο στο Οστεοφυλάκιο, που βρίσκεται στην αριστερή γωνία του χώρου, όπου έχουν τοποθετηθεί όλα τα οστά που ήρθαν στο φως κατά τις οικοδομικές εργασίες.
Το γνωστοποιούμε, καθώς ίσως κάποιοι συμπολίτες μας επιθυμούν να έρθουν και να προσευχηθούν μαζί μας.
π. Αθανάσιος Γιουσμάς, Πρόεδρος Δ.Σ. Ορθόδοξης Κοινότητας «Η Οσία Θωμαΐς»