Skip to main content
|

Μυτιλήνη: Ημερίδα για τις προκλήσεις και προοπτικές των ανεμογεννητριών | Σάββατο 3 Μαΐου 2025

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'
Ημερομηνία Εκδήλωσης :
Λέξεις Κλειδιά :
ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου

Ο Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σας προσκαλούν στην ημερίδα με τίτλο "Ανεμογεννήτριες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου: Προκλήσεις και Προοπτικές" 

Αναλυτικά:

Στο Επιμελητήριο Λέσβου, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης», θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με θέμα «Ανεμογεννήτριες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου: Προκλήσεις και Προοπτικές», το Σάββατο 3 Μαΐου 2025. Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει ειδικούς από διάφορους επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίοι θα αναλύσουν το ρόλο της αιολικής ενέργειας στη μετάβαση προς πράσινες πηγές ενέργειας, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις.

Πρόγραμμα

  • 10:00-10:15: Προσέλευση και εγγραφή των συμμετεχόντων.
  • 10:15-10:30: Χαιρετισμοί από τον κ. Ευστράτιο Μανωλακέλλη, Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
  • 10:30-10:55: Ο Δρ. Στέργιος Βακάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα μιλήσει για τον ρόλο των ανεμογεννητριών στην ενεργειακή μετάβαση, τις ευκαιρίες και τους προβληματισμούς.
  • 10:55-11:20: Ο Δρ. Ανδρέας Τρούμπης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα παρουσιάσει τις τεχνολογικές εξελίξεις σε έναν κόσμο που αλλάζει.
  • 11:20-11:45: Η κ. Ευστρατία Καμπούρη, Χημικός με ειδίκευση στο περιβάλλον, θα αναλύσει τους μύθους και την πραγματικότητα γύρω από την ενέργεια (μέσω ZOOM).
  • 11:45-12:10: Ο Δρ. Κώστας Σαχπάζης, Καθηγητής Γεωτεχνικής Μηχανικής, θα εστιάσει στις τεχνικές προκλήσεις των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.
  • 12:10-12:35: Διάλειμμα με μπουφέ.
  • 12:35-13:00: Οι κ.κ. Απόστολος Γκιζάς και Διονύσης Παπαχρήστου θα παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες της Ρυθμιστικής Αρχής για τη διασύνδεση των νησιών.
  • 13:00-13:25: Ο κ. Γεώργιος Χριστοφορίδης, Δικηγόρος, θα μιλήσει για τις «μαύρες αποχρώσεις» της πράσινης ενέργειας.
  • 13:25-13:50: Ο κ. Παναγιώτης Παπασταμάτιος, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, θα αναλύσει τους όρους για την ανάπτυξη του κλάδου.
  • 13:50-14:15: Συζήτηση και κλείσιμο της ημερίδας.

Η εκδήλωση αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για ενημέρωση και διάλογο σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα θίγει κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την τεχνολογία και την κοινωνία

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις