Κοινωνία

03/09/2024 - 18:51

Τραγωδία με συνέχεια... τους έστειλαν νεκρούς στη Μυτιλήνη!

Οι δυο νεκροί από  την Πυρκαγιά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς  Κυριακή  1/2/24 είναι το Ανδρόγυνο Χρήστος Κεραμίδης  με καταγωγή απο τον Κάσπακα και η Δέσποινα Ρόβου επί χρόνια εργαζόμενη στο Νοσοκομείο (ο πατέρας ήταν οδηγός του πρώτου Νοσοκομειακού αυτοκίνητου).

Ακομη και μετά το θάνατο τους   η περιπέτεια τους  συνεχίζεται  αφού χρειάστηκε  να τους “ταξιδεύσουν”  χθες  το  απόγευμα με το πλοίο της γραμμής για τη Μυτιλήνη για να τύχουν ιατροδικαστικής εξέτασης ( Νεκροτομή) και η επιστροφή των σορών τους  αναμένεται την Τρίτη 3/9 το μεσημέρι – απόγευμα,  οπότε η Κηδεία τους θα γίνει την Τετάρτη ή και Πέμπτη κατά περίπτωση.

Δεν είναι ακομη βέβαιο  που θα ενταφιαστούν  με πιθανότερο,   ο Χρ. Κεραμίδης να Κηδευτεί στον Κάσπακα από τους εκεί συγγενείς του και η Δέσποινα  Ροβου στο Ανδρωνι, στην ενορία όπου κατοικούσε . αναφέρουμε αυτές τις λεπτομέρειες απαντώντας  στο επίμονο ερώτημα της τοπικής κοινωνίας για τον τόπο και χρόνο της   Κηδείας  τους.

Αυτό με τον ιατροδικαστή που  πριν μερικά χρόνια ερχόταν στη Λήμνο όταν έπρεπε να γίνει νεκροτομή για την  αιτία θανάτου σε περίπτωση ατυχήματος και η Υπηρεσία είχε  Κονδύλι για τα έξοδα μετακίνησης του  πρέπει να επανέλθει ώστε να έρχεται ο Ιατροδικαστής στη Λήμνο και όχι το αντίθετο,  που είναι “βαρύ”  για τους συγγενείς των νεκρών σε έξοδα και ταλαιπωρία. Ας το απαιτήσουμε με σθένος!

https://limnosnea.gr/

Μοιράσου το άρθρο!