Κοινωνία

12/10/2020 - 21:21

«Τίτλοι τέλους» για την αξιοπρεπή δομή του ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο - Επίλογος με ουράνιο τόξο....

Προσφυγικό : «Τίτλοι τέλους» για την αξιοπρεπή δομή του ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο – Μεταφέρουν ευάλωτους στο Καρά Τεπέ///// Η δομή επρόκειτο να αδειάσει σήμερα, Δευτέρα, με τους διαμένοντες σε αυτή - κυρίως άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οικογένειες - να μεταφέρονται στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Στο κενό έπεσαν οι εκκλήσεις διεθνών οργανισμών και προσωπικοτήτων για την διατήρηση της δομής του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη της Λέσβου. Η δομή επρόκειτο να αδειάσει σήμερα, Δευτέρα, με τους διαμένοντες σε αυτή – κυρίως άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οικογένειες – να μεταφέρονται στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Ανάμεσα στα 150 περίπου άτομα που φιλοξενούνται στο ΠΙΚΠΑ, βρίσκονται και 21 ασυνόδευτα παιδιά, κορίτσια ηλικίας έως 17 ετών και αγόρια έως 12 ετών.

Με το πρώτο φως του ήλιου, αποκαλύφθηκε ένα υπέροχο έργο που είχαν κάνει οι πρόσφυγες στον δρόμο εντός του ΠΙΚΠΑ: το ουράνιο τόξο και πάνω του γραμμένο το σύνθημα «Προσπάθησαν να μας θάψουν, αλλά δεν ήξεραν ότι είμαστε σπόροι».

 

Τελικά, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία το πρωί της Δευτέρας, οι υπεύθυνοι της δομής που ανήκουν στην οργάνωση «Lesvos Solidarity» («Αλληλεγγύη Λέσβου») κατάφεραν να μεταφέρουν την έξωση για την Τετάρτη.

Ο Δήμος Μυτιλήνης αρνήθηκε να συζητήσει με τους υπεύθυνους του ΠΙΚΠΑ.

 

----

 Διαβάστε τη χθεσινή ανακοίνωση :

Ξεκινά η επιχείρηση για εκκένωση του ΠΙΚΠΑ. Σε κίνδυνο οι ευπαθείς ομάδες-κάτοικοι του ΠΙΚΠΑ

 

Πηγη: in.gr

Μοιράσου το άρθρο!