Κοινωνία

25/05/2024 - 17:33

Τίμησαν τη μνήμη του Ήρωα Ιωάννη Θεοφιλόπουλου γνωστού και ως Καραβόγιαννου

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Λέσβου « ο Μωριάς τιμώντας τη μνήμη του Ήρωα Ιωάννη Θεοφιλόπουλου γνωστού και ως Καραβόγιαννου, πραγματοποίησε τιμητική εκδήλωση σήμερα Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 11:00 στο πάρκο Καραπαναγιώτη όπου δεσπόζει η προτομή του Ήρωα. 

Η εκδήλωση περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση από εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Μυτιλήνης ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία με τη ζωή και το έργο του Ήρωα Καραβόγιαννου από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Χατζόπουλου ο οποίος στα λίγα λεπτά της ομιλίας του μας ταξίδεψε στις ιστορικές εκείνες στιγμές όπου ο Ήρωας Καραβόγιαννος μαζί με το πλήρωμα του κατάφεραν σημαντικό πλήγμα στον τουρκικό ζυγό ώστε εμείς σήμερα να είμαστε περήφανοι ως Πελοποννήσιοι και να τιμούμε τον συμπατριώτη μας ως τον πρώτο πυρπολητή της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους. 

Στο τέλος της ομιλίας κατατέθηκαν στεφάνια από τους τοπικούς συλλόγους Ηπειρωτών, Θεσσαλών, Κρητών, Ποντίων, Καμάρες και από το σύλλογο μας.

Πριν τη λήξη της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο και με αυτόν τον τρόπο έληξε η τελετή. 

δδδ

Στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές σε καφετέρια σε όλους τους παρευρισκόμενους.Η πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα ήθελαν με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουν από καρδιάς τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Νικόλαο Γιαννάκα, την Περιφερειακή σύμβουλο κ.Καλλιόπη Γόμου Πρωτογεράκη και τον Δημοτικο σύμβουλο κ. Πανάγο Κουφέλο καθώς επίσης και όλους που μας τιμησαν με την παρουσια τους.

φω

Μοιράσου το άρθρο!