Κοινωνία

09/08/2023 - 21:24

Τι γίνεται στα ΣΟΑ Λέσβου; Τι κάνει το ΓΕΣ;

Μια νέα ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ που αφορά τα ΣΟΑ

Έχει έρθει έγγραφο από το ΓΕΣ που αναφέρει αύξηση των χρόνων παραμονής στα ΣΟΑ από τα δύο (2) χρόνια, στα τρία (3) έως πέντε (5).

Το πρόβλημα είναι ότι μένουν τα ντόπια άτομα στα ΣΟΑ και έχουν νοικιάσει τα σπίτια σε άλλους που δεν είναι η μοναδική κατοικία.

Για αυτό, βάζουν το οίκημα σε άλλο όνομα για να μην φαίνονται.

Αυτό γίνεται σχεδόν σε όλα τα νησιά και ειδικά στην Λέσβο.

 

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;

Θα κάνουν έρευνα ΓΕΣ και ΑΣΔΕΝ;

 

---------

 

Θυμίζουμε πρόσφατη καταγγελία:

Σκάνδαλα στα ΣΟΑ Βάρης περιγράφει Επιστολή Καταγγελίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Eίμαι σύζυγος στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων. 

 Θα ήθελα να κοινοποιήσω κάποια ανεκδιήγητα γεγονότα που αφορούν σε τραγικές καταστάσεις όσων αφορά στα ΣΟΑ Βάρης και πιστεύω πως αξίζει να ελεγχθούν από κάποιον υπεύθυνο, καθώς υπάρχουν παρατυπίες που δεν έχουν αντιμετωπιστεί σοβαρά μέχρι σήμερα. 

Προσδιορίζεται ότι μέχρι σήμερα, τρία στελέχη των ΕΔ, τα οποία διέμεναν στα συγκεκριμένα ΣΟΑ, έχουν καταθέσει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια αναφορικά με τις αποφάσεις της Διοίκησης της ΣΣΕ η οποία είναι η υπεύθυνη αρχή που λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την κατοικία του προσωπικού στα εν λόγω ΣΟΑ, καθώς και τις μετακινήσεις από αυτά.

Σημειώνεται ότι οι προσφυγές των συγκεκριμένων στελεχών έχουν γίνει δεκτές από τα διοικητικά δικαστήρια και έχουν κερδίσει την υπόθεσή τους επιβεβαιώνοντας έτσι τα όσα σας αναφέρω! (ένας Κατώτερος Αξιωματικός και δύο Ανώτεροι).

Σας ενημερώνω ενδεικτικά για κάποια γεγονότα που θα ήταν εύλογο να ελεγχθούν.

1. Υπάρχει γυναίκα Αξιωματικός που διαμένει στα εν λόγω οικήματα εδώ και δέκα (10) έτη, ενώ η στέγαση καθορίζεται ως βάση στα δύο (2) χρόνια με το ενδεχόμενο παράτασης ενός έτους, εάν δεν υπάρχουν νέες αιτήσεις στέγασης από στελέχη που δεν έχουν στεγαστεί ακόμα (βάσει του κανονισμού των ΣΟΑ). 

Κάθε έτος πληθώρα στελεχών μένουν εκτός ΣΟΑ με τη δικαιολογία της μη ύπαρξης κενών διαμερισμάτων ενώ στην ουσία δίνονται παρατάσεις στα ήδη διεμένοντα στελέχη.

Πως λοιπόν ένα στέλεχος φτάνει να μένει δέκα (10) ολόκληρα χρόνια στα ΣΟΑ όταν η στέγαση καθορίζεται στα δύο (2);

2. Παρά το γεγονός ότι οι τακτικές μεταθέσεις έχουν ολοκληρωθεί, το έγγραφο για τις επερχόμενες στεγάσεις και αποστεγάσεις δεν έχει ακόμα υπογραφεί από τη ΣΣΕ. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα στελέχη να μην γνωρίζουν αν θα μείνουν ή θα φύγουν, διότι συζητείται πιθανότητα να μην στεγάσουν πολύτεκνες οικογένειες που έχουν υποβάλλει αιτήσεις και να δοθούν παρατάσεις σε "δικά τους" στελέχη που ήδη διαμένουν [πλέον των πέντε (5) ετών ήδη].

3. Ο ξενώνας διατίθεται σε στελέχη της ΣΣΕ και τους συγγενείς τους ως Μόνιμη Κατοικία (έχει δοθεί άτυπα ακόμα και σε αξιωματικό εν αποστρατεία κατά το έτος 2018-2019) με καθημερινή παρουσία αυτού και της οικογένειας του στον χώρο, αλλά όχι σε στελέχη που αιτούνται στέγαση κατά την μικρή διαμονή τους στην Αττική σκοπό και για τον οποίο προορίζεται .

4.Το κτίριο που προορίζεται για τον Υποδιοικητή της ΣΣΕ παραμένει κενό και δεν έχει δοθεί για στέγαση σε στελέχη εκτός ΣΟΑ, παραμένοντας ανεκμετάλλευτο.

5. Υπάρχουν στελέχη τα οποία υπόκεινται σε αποστεγασμό για ένα έτος, ώστε να φαίνονται ως αποστεγασμένοι και μετά επανεισέρχονται στο σύστημα, αν και παρουσιάζουν αρνητικά μόρια. 

Συνολικά η στέγαση τους ξεπερνά τα δέκα (10) έτη (Σ.Ε). 

Ταυτόχρονα, δεν εξετάζονται άλλα στελέχη που μετακινούνται από νησιά ή την περιοχή του Έβρου.

6. Εντοπίζονται στελέχη τα οποία υφίστανται άμεσο αποστεγασμό εν μια νυκτί και αιτούνται παράταση στέγασης μερικών ημερών, προκειμένου να εξασφαλίσουν κατάλληλη κατοίκηση εκτός ΣΟΑ και επιπλέον αντιμετωπίζουν καταστάσεις εκβιασμού για πειθαρχικές και οικονομικές κυρώσεις επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: 

Ίση αντιμετώπιση!

Και σαν να μην έφτανε αυτό τα συγκεκριμένα οικήματα μέχρι να στεγαστούν από άλλο στέλεχος παραμένουν κενά για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Συνάδει η συμπεριφορά αυτή με το πνεύμα μέριμνας υπέρ του προσωπικού που θα έπρεπε να διέπει την εκάστοτε Διοίκηση;

7. Υπήρξε Ανώτατος Αξιωματικός του οποίου η υπηρεσία του παρείχε οίκημα στην Φρουρά (εκτός ΣΟΑ Βάρης ) λόγω θέσης και παρ' όλα αυτά στην οικογένεια του είχε παραχωρηθεί δεύτερο οίκημα στα ΣΟΑ Βάρης για οικογενειακούς λόγους;

Επιτρέπεται να παρέχονται δύο οικήματα, πόσο μάλλον στην ίδια φρουρά; Βάσει κανονισμού όχι.

8. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: 

Πότε θα τεθεί τέρμα στην οικειοποίηση των ΣΟΑ από συγκεκριμένα άτομα και πότε θα διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση όλων των στελεχών, ανεξαρτήτως σχέσης που έχουν μαζί τους. 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως τα ΣΟΑ προορίζονται για τη διαμονή του προσωπικού, και υπάρχει κανονισμός που πρέπει να τηρείται. 

Είναι επιθυμητό να γίνει η εφαρμογή αυτού του κανονισμού για όλους τους εμπλεκόμενους.

 

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;

Τι απαντά ο Στρατηγός Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων;

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται το μέγεθος της Διαπλοκής και της Διαφθοράς που υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τη Μέριμνα για το Προσωπικό διαφημίζει το Υπουργείο Άμυνας και το αντιδραστικό στρατιωτικό κατεστημένο, αλλά στην πραγματικότητα κυριαρχούν το βύσμα, το ρουσφέτι, οι πελατειακές σχέσεις και η ψηφοθηρία.

Για μια ακόμη φορά καλούμε τους φτωχούς νέους να μην Καταταγούν ως Μισθοφόροι Στρατιώτες και Στρατιωτικοί στον Στρατό.

Να μην επιλέξουν να γίνουν χακί Μπράβοι των επιχειρηματιών και της κυβέρνησης, του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας, των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Μοιράσου το άρθρο!