Κοινωνία

15/08/2023 - 22:54

Τι είδα στις καλοκαιρινές διακοπές μου στην πατρίδα μου, τη Μυτιλήνη

Επιστολή - τροφή για σκέψη!

Επιστολή αναγνώστη * του Lesvosnews.net που ζει και εργάζεται σε διακεκριμένη θέση εκτός Λέσβου.  Αξίζει να μας προβληματίσουν όσα αναφέρει:

 

 

Τι είδα στις καλοκαιρινές διακοπές μου στην πατρίδα μου, τη Μυτιληνη:

  • Είδα τις λακούβες και κάθε είδους κακοτεχνίες στους δρόμους να έχουν πολλαπλασιαστεί και σκέφτηκα πως έτσι μπορούν να ευχαριστιούνται κάποιοι τα 4x4 τζιπ τους.

 

  • Είδα σκουπίδια και αισχρούς κάδους να «κοσμούν» ακόμα και κεντρικές πλατείες (όπως η Σαπφούς) και σκέφτηκα πως αφού έτσι βολεύει και όλοι περνάνε καλά, τι σημασία έχει το «φαίνεσθαι».

 

  • Είδα από την άλλη πως σε όλο το παραλιακό μέτωπο νότια της πόλης όπου κολύμπα ο κόσμος στις διάφορες αγκάλες, δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και σακούλες σκουπιδιών εναποτίθενται εδώ κι εκεί και σκέφτηκα πολλά αλλά κατέληξα πως οι σκύλοι, οι γάτες και τα μελτέμια θα το λύσουν τελικά το πρόβλημα!

  • Είδα το χάος της κυκλοφορίας και της στάθμευσης και σκέφτηκα πως είναι όλοι άριστοι οδηγοί και τους αρέσουν τα δύσκολα. Επιπλέον εκεί που πολύ δύσκολα τα καταφέρνουν (μεγάλο πάρκινγκ), η ιδιωτική πρωτοβουλία δίνει λύση με πρόθυμους και χαμηλού κόστους παρκαδόρους (ρομά παιδάκια).

 

  • Είδα ή μάλλον άκουσα τη φασαρία από τα μηχανάκια που ξεσηκώνουν γειτονιές και σκέφτηκα πως είναι έκφραση χαράς και ενθουσιασμού για αυτό κάνεις δε διαμαρτύρεται ούτε οι «Αρχές» (η Τροχαία) κάνουν κάτι. Ίσως δε, να έχει επέλθει και κάποια ομαδική κώφωση πλέον καθώς το γλέντι αυτό κρατά δεκαετίες.

 

  • Είδα την ανακαίνιση της προκυμαίας και σκέφτηκα πως σίγουρα ήταν μια δύσκολη απόφαση που πήρε τον καιρό της, το να αντικατασταθεί δηλαδή το «διατηρητέο» εκείνο τσιμέντο των 4-5 δεκαετιών με ένα σύγχρονο κατάστρωμα. Για το υπόλοιπο έργο σκέφτηκα να περιμένω να ολοκληρωθεί προτού εκφράσω άποψη…

Είδα πως τίποτα σχεδόν δεν έχει γίνει γενικά για να ανέβει το επίπεδο ζωής σε αυτή την πόλη και σκέφτηκα εν κατακλείδι, πως οι κάτοικοι της θα μπορούσαν να έχουν κάτι πολύ καλύτερο αλλά αναρωτήθηκα αν τελικά το αξίζουν…

 

---

* Τα στοιχεία του συντάκτη της επιστολής είναι στη διάθεση του Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!