Κοινωνία

17/08/2024 - 15:55

Θρήνος στη Λέσβο, Θρήνος στην Ελληνική Αστυνομία

               Με αφορμή τον αδόκητο χαμό του αγαπητού μας συναδέλφου, νεοεκλεγέντος μέλους του Δ.Σ. και Ταμία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς και Αντιπροσώπου στην  Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, Υπαστυνόμου Α΄ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Ιωάννη – Προδρόμου που έφυγε τόσο άδικα και απρόσμενα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 30 ετών, συνεπεία τροχαίου δυστυχήματος, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους, συγγενείς και φίλους του συναδέλφου μας.

            Ο Γιάννης μετά την έξοδο του από την Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας το 2018 υπηρέτησε σε μάχιμες Υπηρεσίες του κέντρου της Αθήνας, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του ως ικανού και φέρελπι Αξιωματικού.

            Από το 2021 επέστρεψε στον τόπο του για να προσφέρει τις Υπηρεσίες του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου. Ως Αξιωματικός πρώτης γραμμής, υπηρετώντας κατά κύριο λόγο στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου,  δεν άφησε απάτητη σπιθαμή προς σπιθαμή της Λεσβιακής γης συντονίζοντας και κατευθύνοντας τους συναδέλφους μας επί του πεδίου, σε πληθώρα περιστατικών έρευνας, διάσωσης και απεγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών,  οδηγώντας με ασφάλεια τους τελευταίους στους χώρους υποδοχής αλλά και διαφυλάσσοντας με τις οδηγίες του την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας που επιχειρούσαν μαζί με εκείνον.  Με την άμεμπτη συμπεριφορά του και τον κρυστάλλινο χαρακτήρα του, έχαιρε της εκτίμησης και του σεβασμού τόσο του συνόλου του προσωπικού όλων των βαθμών αλλά και της τοπικής κοινωνίας, αφού κακή κουβέντα δεν άκουγες από κανέναν για τον Γιάννη.

Οπουδήποτε και οποτεδήποτε χρειαζόταν, με καύσωνα και παγωνιά,  ο Γιάννης ήταν παρών επιδεικνύοντας  απαράμιλλη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ικανότητα  και πρωτοβουλία κινήσεων, χαρακτηριστικά  που καθημερινά αποδείκνυαν την ποιότητά του ως ενός εξαίρετου Αξιωματικού. Άλλωστε η φυσική του κατάσταση ως αθλητή και δύτη σε συνδυασμό με το ήθος και την ανιδιοτέλειά του,  δεν του άφηναν περιθώρια να καθυστερεί και να οκνεύεται.

Όμως, δεν του αρκούσε μόνο να πατά στην γη και να κολυμπά στο βυθό της θάλασσας. Ήθελε να παρατηρεί από ψηλά. Όντας επιτυχόντας στο διαγωνισμό για την κάλυψη μιας θέσης  Αξιωματικού χειριστή μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, περίμενε την πραγματοποίηση της σχετικής εκπαίδευσης ώστε να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα και να προσφέρει τις Υπηρεσίες του, καθοδηγώντας από ψηλά.

Έτσι, μια ημέρα μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου, στις 16-08-2024, η Παναγία μας τον πήρε κοντά της εκεί ψηλά – πολύ ψηλά, ώστε κάτω από τις φτερούγες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που τόσο αγαπούσε να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.

Να μας προσέχει και να μας προστατεύει με το ξίφος του.

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνήλθε εκτάκτως σήμερα 17 Αυγούστου 2024 και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής :

1. Να παραστούν μέλη του Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος.

2. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

3. Να καταθέσει χρηματικό  ποσό στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

4. Το παρόν  να δημοσιευτεί στον τύπο.

          Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 18 Αυγούστου και ώρα 11:00 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λουτρών Λέσβου.

Καλή αντάμωση αδερφέ μας.

Μοιράσου το άρθρο!