Κοινωνία

05/12/2023 - 07:11

Θρήνος στη Λέσβο για τον θάνατο του Χρήστου Βαλασέλλη - Όλες οι ανακοινώσεις

Σοκαρισμένη  είναι κοινωνία της Λέσβου όταν χθες το απόγευμα έγινε γνωστή η απώλεια του Χρήστου Βαλασέλλη. Μια είδηση που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει..,

 Ο Χρήστος Βαλασέλης, διευθυντής του Aeolos Tv, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του , μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Χρήστος Βαλασέλης αγαπητός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ  στη Λέσβο, στα μέσα της δεκαετίας του ’90 άνοιξε ραδιοφωνικό σταθμό στη Μυτιλήνη παίζοντας μουσική από κασέτες και ήταν  εκείνος που δημιούργησε το αυτοματοποιημένο πρόγραμμα αναπαραγωγής τραγουδιών και διαφημίσεων το γνωστό Jazler που υιοθετήθηκε από όλους σχεδόν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το δημιούργημά του το αναβάθμιζε συνεχώς, ενώ εντάχθηκε και στα εκθέματα  του Μουσείο Τηλεοπτικής ιστορίας.

Η  είδηση μεταδόθηκε από την επαγγελματική  οικογένεια του Χρήστου Βαλασέλλη   την ιστοσελίδα του  Αίολος TV  «Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 49 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Διευθυντής του Aeolos Tv και δημιουργός του Jazler ιδιοκτήτης του Slam 101,5 Χρήστος Βαλασέλλης. Ένας χαρισματικός άνθρωπος- η ψυχή και η καρδιά του Jazler και του  Aeolos TV – βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι του. Η οικογένεια  του Aeolos TV έχει σιγήσει, θρηνώντας αυτή τη μεγάλη και αναπάντεχη απώλεια».

 

Από τη στιγμή εκείνη εκατοντάδες είναι τα μηνύματα και οι αναρτήσεις πολιτικών και πολιτών της Λέσβου για την απώλεια του Χρήστου. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, εκφράζει την θλίψη του για τον απροσδόκητο χαμό του Διευθυντού του AEOLOS TV Μυτιλήνης Χρήστου Βαλασέλλη.

Η Περιφέρεια εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Επιμελητήριο Λέσβου

Ο πρόωρος και αναπάντεχος χαμός του Χρήστου Βαλασέλλη, αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό, καθώς ήταν ένας ευρηματικός άνθρωπος, πρωτοπόρος, που συνέδεσε το όνομά του με το τοπικό ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ενώ παράλληλα η φήμη του ξεπέρασε τα όρια του νησιού και της χώρας, με  το αυτοματοποιημένο πρόγραμμα αναπαραγωγής τραγουδιών και διαφημίσεων το γνωστό Jazler που υιοθετήθηκε από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας μας και του εξωτερικού.

Το Επιμελητήριο Λέσβου είχε βραβεύσει τον Χρήστο Βαλασέλλη ως πρωτοπόρο και καινοτόμο επιχειρηματία. 

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου και το Προσωπικό, εκφράζουν τα βαθιά́ και ειλικρινή́ συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για τον αδόκητο χαμό́ του αγαπητού́ Χρήστου.

 

Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Αιωνια του η μνημη.

Τον ευγνωμονώ.

(Μυτιληνη 04.12.2023)

 

Σύλλογος  Εστίασης Μυτιλήνης

Ανείπωτη η θλίψη όλων μας για την απώλεια ενός χαρισματικού και εξαιρετικού φίλου και συμπολίτη μας.

Ο Χρήστος Βαλασελλης άφησε το δικό του μοναδικό αποτύπωμα στην εστίαση και ψυχαγωγία του νησιού και όχι μόνο.

Πρωτοπόρος, οραματιστής, υπόδειγμα για την εργατικότητα του και το πως μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Πάντα προσιτός με χαμόγελο και όρεξη να μοιραστεί την γνώση και την εμπειρία του, συνέβαλλε σε τεράστιο βαθμό στο τόπο μας.

Ο τόπος σου χρωστάει πολλά.

Περήφανοι που σε γνωρίσαμε. Ευγνώμονες για τις αναμνήσεις, τις γνώσεις και τις χαρές που μοιραστήκαμε.

Έφυγες πολύ νωρίς και είχες πολλά ακόμα να προσφέρεις.

Θα είσαι πάντα ένα κομμάτι μας. Σε ευχαριστούμε για όλα.

Σώμα Οδηγισμού

Με μεγάλη θλίψη και βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον χαμό του αγαπητού μας φίλου και Διευθυντή του Aeolos TV, Χρήστου Βαλασέλλη. Η απώλεια του Χρήστου είναι μια τραγική απώλεια όχι μόνο για την οικογένειά του αλλά και για ολόκληρη την κοινότητά μας. Ο Χρήστος Βαλασέλλης ήταν ένας εξαίρετος επαγγελματίας, ένας άνθρωπος που αφοσιώθηκε με πάθος στο έργο του και στην προώθηση της τοπικής κοινωνίας. Η προσφορά του στον τομέα της ενημέρωσης και του δημοσιογραφικού έργου ήταν ανεκτίμητη και θα μας αφήσει ένα μεγάλο κενό. Ως Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους του Χρήστου Βαλασέλλη. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Η παρουσία του Χρήστου θα μας λείψει βαθιά, αλλά οι μνήμες του θα παραμείνουν ζωντανές και θα μας εμπνέουν πάντα.

 

Αναστασία Αντωνέλλη

Συγκλονισμένη! Τον γνώρισα στα πρώτα του βήματα το 1993. Μετά απογειώθηκε, μα πάντα τον καμάρωνα. Αστέρι στην νύχτα μας. Βασίλεψε ξαφνικά και ο ουρανός μας σκοτείνιασε. Μέσα μου πιστεύω ότι ταξιδεύει σε ένα άλλο σύμπαν. Μακάρι...

Παναγιώτης Χριστόφας

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό χαμό του Χρήστου Βαλασέλλη. Ενός ανθρώπου πρωτοπόρου στον τόπο μας, που συνέδεσε το όνομα του με το τοπικό ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αλλά η δουλειά του ξέφυγε και πέρα από τα όρια του νησιού και της χώρας μας. Κυρίως, όμως, ενός ανθρώπου που αγάπησε και τον αγάπησε η τοπική κοινωνία.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του και βέβαια στην οικογένεια του Aeolos TV.

 

Παναγιώτης Βάλεσης

Ενας υπεροχος ανθρωπος... Εφυγε... απο κοντα μας πριν λιγο... Απο τι αλλο, απο ΑΝΑΚΟΠΗ....

 Θα μας μεινει το χαμογελο του να μας θυμιζει το αδικο φευγιο του ...

Καλο σου ταξιδι... Χρήστος Βαλασέλλης....

 

 Στράτος Σαλαβός

Κλαίω! Γνωριστήκαμε το 1988 στο ράδιο Παπούκας Τότε ήταν πιτσιρικάς και θαύμαζα το μυαλό του. Συνεργαζόμαστε στις εκλογικές βραδιές και πάντα με εντυπωσίαζε...Κρίμα πολύ κρίμα....

 

Πάνος Πίτσιος

Από τη στιγμή που το διάβασα, έμεινα άφωνος. Πόσο κρίμα, για ένα τόσο αγαπητό, ένα τόσο νέο, ένα τόσο χαρισματικό άνθρωπο, να φεύγει έτσι ξαφνικά. Από τη μια στιγμή στην άλλη. Πραγματικά, δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει με τη συγκλονιστική του απώλεια, ο εγνωσμένης αξίας σε παγκόσμιο επίπεδο Χρήστος, σ' ένα χώρο που υπεραγαπούσε και υπηρετούσε με μεγάλο πάθος και αυταπάρνηση. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του στο "Aeolos TV". Να είναι όλοι τους γεροί και υγιείς, να τον θυμούνται και να τον μνημονεύουν με πολύ αγάπη !!!

 

Γιακαλή Δέσποινα

Ευτύχησα να έχω γνωρίσει τη μητέρα σου και μέσα από τα δικά της μάτια να ξεχωρίσω από πολύ νωρίς ένα αγόρι που κάθε μητέρα θα ήταν περήφανη να έχει! Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα Χρήστο θα σε θυμόμαστε πάντα γιατί οι γαλαξίες δε σβήνουν ποτέ...!

Konstantínos Stylianós Louckís

Όχι ρε φίλε!!!!! 

Ένας τόσο δημιουργικός άνθρωπος, ένα ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα θα τον χαρακτήριζα, πρωτοπόρος πάντα στην τεχνολογία των ΜΜΕ, ξεχώριζε πάντα μέσα σε αυτή την πόλη μέσα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, που ειδικά η τελευταία, αν δεν ήταν εκείνος, η τοπική τηλεόραση θα είχε μείνει πίσω στην δεκαετία του '90!!!

Ο δημιουργός του παγκοσμίως γνωστού software για ραδιόφωνο και τηλεόραση "Jazler"!!!

Κρίμα και πάλι κρίμα!!!

Ο Θεός να τον αναπαύσει!!!

 

Efstathia Velentza

Ένα πανάξιο παιδί που ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε μόνος του στην κορυφή! Η καλοσύνη του δεν υπήρχε!! Μεγάλο το κενό! Συλλυπητήρια στους συγγενείς του και ιδιαίτερα στη μανούλα του που της είχε αδυναμία.

 

Πλουσία Ηλία

Έχουμε μείνει άφωνοι!!! Προχθές ήμασταν μαζί για γύρισμα και ήταν μια χαρά και σήμερα....τι να πω...θερμά συλλυπητήρια, εύχομαι κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του...

Φραγκουλάκης Βαγγέλης

Αδιανόητο. 😔

Υπόδειγμα συνεργάτη, που με την παρουσία του και μόνο μπορούσε να αφυπνήσει μέσα σου, την ορμή μιας δημιουργικής πορείας.

 

Sevastos Christofidis

Καλό παράδεισο

Τον θυμάμαι στο χωριό μας, αμουστακο παιδί να έχει στήσει ραδιοφωνικό σταθμό μέσα στην αυλή του σπιτιού του, να παίρνει συνεντεύξεις από τις γειτόνισσες, κ να σκαλίζει όλη την ώρα κάτι κασετόφωνα κ κάτι καλώδια...

 

Δημήτρης Τσαγκάρης

ο Χρήστος Βαλασέλλης είναι γνωστός παγκόσμια για μια εφαρμογή αυτοματισμού για ραδιόφωνα, τον Jazler. Μια καινοτομία που έχει φτάσει σε ραδιόφωνα όλου του κόσμου. Το πρόγραμμα αυτό έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές στο είδος του παγκόσμια ανάμεσα σε 100 αντίστοιχα προγράμματα. «Στις πρώτες θέσεις είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία, η Γαλλία, ενώ το πρόγραμμα έχουν αγοράσει πανεπιστημιακά ραδιόφωνα, το Βατικανό που το χρησιμοποιεί σε αποστολές στην Αφρική, ακόμα και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που το χρησιμοποιεί στις ανθρωπιστικές του αποστολές

 

ΑθαΝασια Δαφιώτη

Απίστευτο και τραγικό συνάμα! Έχω πάθει σοκ! Λυπάμαι πάρα πολύ! Καλή δύναμη στους ανθρώπους του!

 

Christina Katsamatsa

Πόσο κρίμα. Ένας άνθρωπος με όραμα δημιουργικός και να φύγει τόσο ξαφνικά. Κρίμα δε το χωράει ο νους. Μαζί του μεγαλώσαμε κι εμείς ακούγοντας kissfm και βλέποντας rage. Συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

 

Δείτε βίντεο με ομιλία του Χρήστου Βαλασέλλη στο TEDx

Μοιράσου το άρθρο!