Κοινωνία

27/07/2024 - 13:42

Θρήνος στη Λεσβιακή Παροικία - Έφυγε από τη ζωή μετά από βαρύ εγκεφαλικό ο Στρατής Μολίνος

Έφυγε απ’ τη ζωή μετά από ένα βαρύ εγκεφαλικό,  ο Στρατής Μολίνος ένας από τους τελευταίους πνευματικούς ανθρώπους της “πλαιάς φρουράς” της Μυτιλήνης.

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1940. Τελείωσε το 6ο Δημ. Σχολείο και το Β` Γυμνάσιο Μυτιλήνης.     Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελβετία. Την τελευταία εξάσκησε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως εξέχον διευθυντικό στέλεχος ανώτατης βαθμίδας, στην εταιρία Κodak. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

   Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με την έρευνα των γραμμάτων και της λαογραφίας μας. Με ιδιαίτερη έμφαση αναδιφεί επίσης την ιστορική γεωγραφία και την πνευματική κληρονομιά της νήσου Λέσβου.   Μέχρι τώρα έχει εκδώσει δεκαεννιά βιβλία και είκοσι τέσσερις μελέτες-μονογραφίες με θέματα από τη διανόηση και ηθογραφία της ιδιαίτερης πατρίδας του της Λέσβου, καθώς και από τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

   Ιδρυτικό μέλος μαζί με τον Κλεάνθη Παλαιολόγο και τον Τάκη Χατζηαναγνώστου του Συλλόγου “Λεσβιακή Παροικία” των Μυτιληνιών της Αθήνας το 1965. Διατέλεσε Γεν. Γραμματέας και Προεδρός της για αρκετά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στην συντακτική επιτροπή της έκδοσης του περιοδικού του Συλλόγου “Αιολίδα”.

   Το Δ.Σ. της Λεσβιακή Παροικίας εύχεται υγεία στην σύζυγό του Ιωάννα και στα παιδιά του για να μπορούν να τον θυμούνται.

   Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στο κοιμητήριο του Χολαργού την Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 11 π.μ. 

Μοιράσου το άρθρο!