Κοινωνία

08/04/2013 - 06:23

Θα «βρέχει»... πρόστιμα από σήμερα στην Ερμού Μυτιλήνης

Θα «βρέχει»... πρόστιμα από σήμερα στην Ερμού Μυτιλήνης

Πρόστιμα θα αρχίσουν να «πέφτουν» από σήμερα Δευτέρα 08/04/2013 από τη Δημοτική Αστυνομία Μυτιλήνης στους παραβάτες οδηγούς στην οδό Ερμού αλλά και σε όσους δεν σέβονται τους κανόνες εναπόθεσης απορριμμάτων.

 Όπως τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Λέσβου Ηλίας Κουνιαρέλης στην οδό Ερμού μεγάλα φορτηγά που τροφοδοτούν τα καταστήματα, παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να ξηλώνουν το οδόστρωμα, να προκαλούν φθορές σε τέντες και προσόψεις καταστημάτων, ακόμα και φανάρια. Τ

ο θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης του αντιδημάρχου καθαριότητας με τον εμπορικό κόσμο του νησιού ο οποίος τους ζήτησε να διευθετήσουν και μεταξύ τους το θέμα με τα φορτηγά και ο κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Επίσης με την έλλειψη ελέγχων διαπιστώθηκε ότι αυτοκίνητα και μηχανάκια κινούνται παράνομα επί της οδού της ώρες που η αγορά είναι ανοιχτή. «Μέχρι τώρα γίνονταν συστάσεις. Από τη Δευτέρα όμως θα δίνονται κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία οι οποίες δε θα σβήνονται» τόνισε ο κύριος Κουνιαρέλης. «Πρόστιμα θα επιβάλλονται και σε όσους αφήνουν στους δρόμους τα κλαδιά από τους καθαρισμούς των κήπων. Το μάζεμά τους δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, ο οποίος ωστόσο δίνει οδηγίες για το που μπορούν να τα πάνε οι δημότες. Και για αυτούς τους παραβάτες από τη Δευτέρα θα επιβληθεί ότι ορίζει ο νόμος. Είμαστε μικρή κοινωνία και μη νομίζουν οι παραβάτες ότι δε μπορούν να εντοπιστούν. Έρχεται καλοκαίρι και είναι ευθύνη όλων μας να κρατάμε την πόλη καθαρή» κατέληξε ο κύριος Κουνιαρελης.

Μοιράσου το άρθρο!