Τέλος στο "θαύμα" με τις εικόνες που δακρύζουν στη Μυτιλήνη...
Άδοξα φαίνεται να τελειώνει το "θαύμα" με τις εικόνες που δακρύζουν στη Μυτιλήνη στην εκκλησία επί της οδού Ηλία Βενέζη στη Μυτιλήνη. Μέχρι σήμερα είχαμε δύο εικόνες που δάκρυσαν... της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Εφραίμ ενώ υπήρξε φήμη και για τρίτη εικόνα το πρωί του Σαββάτου!
Σύμφωνα με πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους υπήρξε εντολή να κλείσει η εκκλησία και να σταματήσει το προσκύνημα καθώς κρίθηκε αναγκαίο να εξεταστεί το φαινόμενο από επιστήμονες.
Αξίζει να τονιστεί ότι το Lesvosnews.net από την πρώτη στιγμή έβαλε φραγμό στο "θαύμα" με τις εικόνες που δακρύζουν γράφοντας το τι ακριβώς υπάρχει πίσω από το "φαινόμενο". Δέχτηκε μάλιστα δεκάδες υβριστικά σχόλια από τους "καλούς χριστιανούς"
Σήμερα το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Εφραίμ στην Ηλία Βενέζη τοποθετήθηκε ανακοίνωση που αναφέρει:
«Η εκκλησία θα παραμείνει κλειστή μέχρι το Σάββατο 17:45 που θα γίνει ο Εσπερινός»
Οι εικόνες που δακρύζουν
σχετικό άρθρο από τα ellinikahoaxes.gr/
Εικόνες και αγάλματα που αναφέρεται ότι δακρύζουν εντοπίζονται, εκτός από την Ορθόδοξη, και στην Καθολική Εκκλησία. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που δηλώνεται είναι ότι η Παναγία κλαίει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι σε όσες αναλύσεις έγιναν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι ερευνητές βρήκαν έλαια σε συνδυασμό με αρωματικές ουσίες, καθώς τα έλαια δεν εξατμίζονται δίνοντας έτσι την εικόνα υγρού που ρέει ακατάπαυστα. Τα αποτελέσματα αυτά βρέθηκαν και στο άγαλμα της Παναγίας που βρίσκεται στην καθολική εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης στο Νέο Μεξικό και είχε γνωρίσει μεγάλη δημοσιότητα το 2018, καθώς διαδιδόταν ότι το άγαλμα “δάκρυσε”. Σύμφωνα, όμως, με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, στο άγαλμα βρέθηκε έλαιο με αρωματική ουσία.
Ένα παρόμοιο περιστατικό έχει καταγραφεί και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον Άγιο Γεώργιο Αργυρούπολης. Σε χημική ανάλυση που έγινε στο υγρό από την εικόνα του Αγίου Φανουρίου, που αναφερόταν ότι “μάτωνε”, διαπιστώθηκε ότι το υγρό ήταν βυσσινάδα.
Ακόμη, σε έρευνα που έγινε σε Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία στο Τορόντο του Καναδά, και δημοσιεύθηκε το 2019, διαπιστώθηκε πως τα “δάκρυα” σε εικόνα ήταν απάτη. Σε δείγμα που πάρθηκε αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για έλαιο.