Κοινωνία

23/08/2024 - 18:00

Τα τρία νεκρά αδέλφια από τη Μυτιλήνη: 2024 Ραφαήλ ετών 33 /2019 Νίκος ετών 29/ 2014 Δούκας ετών 26

Τα τροχαία δυστυχήματα των αδελφών του 33χρονου Ραφαήλ που σκοτώθηκε κάνοντας παραπέντε – «Ραντεβού στον ουρανό» έγραφε σε αναρτήσεις του

Εξαιρετικά σκληρό και τραγικό είναι το παιχνίδι της μοίρας, για την οικογένεια του 33χρονου Ραφαήλ  από τη Μυτιλήνη που έχασε τη ζωή του στην Ξάνθη, κάνοντας ουσιαστικά αυτό που αγαπούσε, καθώς πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς, τύπου παραπέντε, και έπεσε στο έδαφος, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

 

Η οικογένεια του 33χρονου με καταγωγή από την Μυτιλήνη, θρηνεί το τρίτο παιδί της, χωρίς να υπάρχουν λόγια για να αποτυπώσουν την τραγωδία που ζουν οι γονείς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος αδελφός του Ραφαήλ, ο Δούκας, έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 26 ετών, σε τροχαίο που έγινε το 2014, ενώ ο δεύτερος αδελφός του, ο Νίκος, σκοτώθηκε και πάλι σε τροχαίο με την μηχανή του, που συνέβη το 2019, σε ηλικία 29 ετών.

 

«Καλή χρονιά αδέλφια μου εκεί ψηλά»

Ο Ραφαήλ προχωρούσε συχνά σε αναρτήσεις, εις μνήμην των δύο αδελφών του, στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για τον αδελφό του Δούκα, είχε γράψει σχετικά: «Δεν σε ξέχασα. Μπορεί να μην έρχεσαι κάθε μέρα στα όνειρά μου, αλλά έρχεσαι στη σκέψη μου και σε έχω μέσα στην καρδιά μου».

Η σχετική ανάρτηση είχε γίνει το 2016, η οποία συνοδεύεται δεξιά και αριστερά με τις φωτογραφίες του αδελφού του, ενώ στη μέση ο 33χρονος ανέφερε: «Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που πήρες μαζί σου, το χαμόγελό μου, την μισή καρδιά μου, και τα όνειρά μου. Ένα πράγμα μόνο δεν πήρες μαζί σου, εμένα. Μου λείπεις και δεν κάνεις κάτι για αυτό. Σε παρακαλώ πάρε με μαζί σου ψηλά στον ουρανό».

Επίσης, για τον αδελφό του Νίκο, σε ανάρτησή του στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, είχε γράψει: «Καλή χρονιά αδέλφια μου εκεί ψηλά. Τραγική ειρωνεία να θρηνώ τον δεύτερο αδελφό μου από τροχαίο δυστύχημα και να περνάω την 6η συνεχόμενη Πρωτοχρονιά μαζί σας στο νεκροταφείο».

Σε βίντεο που είχε αφιερώσει ο Ραφαήλ στα δύο αδέλφια του, και δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις φωτογραφίες που ανήρτησε, ξεχωρίζει μία που βρίσκεται ο ίδιος πάνω σε μηχανή και γράφει: «Ραντεβού στον ουρανό».

«Οι γονείς μου ενημέρωσαν την οικογένεια του Ραφαήλ για το δυσάρεστο γεγονός»

Το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Αυγούστου, ο 33χρονος Ραφαήλ, έχασε τη ζωή του, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την σύζυγό του και το ένα εκ των δύο παιδιών του, ηλικίας 2 ετών, όταν θέλησε να πραγματοποιήσει ακόμη μία πτήση με παραπέντε, με δικό του εξοπλισμό, στην Μάνδρα του Δήμου Αβδήρων στην Ξάνθη, η οποία αποδείχθηκε μοιραία.

Κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Στο enikos.gr μίλησε ο αδελφός της γυναίκας του Ραφαήλ, ο οποίος πήγαινε συχνά μαζί του και τον έβλεπε να πετάει με το παραπέντε. «Από όσο έχω μάθει, καθώς άρχισε να απομακρύνεται από εκεί που σηκώθηκε, κάτι συνέβη, και έκλεισε το πανί του και δεν μπορούσε να το σώσει. Τράβηξε το εφεδρικό αλλά δεν άνοιξε ποτέ. Τα παιδιά που ήταν μαζί του, δεν κατάλαβαν ότι έπεσε, απλά είδαν τα αυτοκίνητα που πλησίαζαν και έπειτα το ασθενοφόρο. Δυστυχώς, οι γονείς μου ενημέρωσαν την οικογένεια του Ραφαήλ για το δυσάρεστο γεγονός. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς έχουν χάσει ακόμη δύο παιδιά σε τροχαία».

δ

 

«Αβάσταχτος ο πόνος, θα σε αγαπώ για πάντα»

Τραγική φιγούρα η γυναίκα του, η οποία με μια ανάρτησή της στο Facebook είπε το δικό της «αντίο».

«Αβάσταχτος ο πόνος αγάπη μου. Καλό ταξίδι στην γειτονιά των αγγέλων. Θα σε αγαπώ για πάντα», έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας που ανήρτησε, η οποία και απεικονίζει μια μαύρη κορδέλα.

Την ίδια στιγμή, κάτω από την εν λόγω ανάρτηση, δεκάδες φίλοι, συγγενείς και γνωστοί του ζευγαριού έσπευσαν για να εκφράσουν την λύπη και την οδύνη τους.

 

 

 

 

«Δεν είναι συνηθισμένο μέρος για σπορ»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αβδηρών, Τσιτιρίδης Γιώργος, σε δηλώσεις του στο enikos.gr, ανέφερε ότι ο οικισμός Μάνδρα, δεν είναι ένα μέρος που το επισκέπτονται συχνά φίλοι των σπορ

.

δ

«Δεν είναι ένα συνηθισμένο μέρος όπου έρχονται αθλητές ή φίλοι των σπορ και κάνουν τέτοιου είδους δραστηριότητες. Λογικά, το μέρος το εντόπισε έπειτα από εξερεύνηση. Εικάζω πως κάποια επιπλοκή θα υπήρξε και είχαμε αυτή την τραγική κατάληξη. Από ότι έμαθα είχε έρθει για διακοπές και είχε πάει στο σημείο μόνος του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιτιρίδης.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην κοινότητα του νησιού, τόσο για την επαγγελματική του ιδιότητα ως εκπαιδευτής παραπέντε, όσο και για το πάθος του για το άθλημα. Συχνά απολάμβανε να πετά πάνω από την Μυτιλήνη, τη γενέτειρά του, όπου είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με άλλους λάτρεις του αθλήματος.

Μάλιστα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναρτούσε φωτογραφίες με τον ίδιο να κάνει παραπέντε.

 

enikos.gr

Μοιράσου το άρθρο!