Κοινωνία

10/10/2024 - 18:14

Στο κατάμεστο από παιδιά Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για το Διαδίκτυο

Στο κατάμεστο από μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της πόλης Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου η ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακή Πραγματικότητα & Προκλήσεις» με κεντρικό ομιλητή τον Αντιστράτηγο ε.α. πρώην Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Γεώργιο Παπαπροδρόμου.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. Σε αυτή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Κωνσταντίνος Αρώνης, εκπρόσωπος του Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ Παναγιώτης Κατσαβέλλης καθώς και μέλη της Δημοτικής Αρχής. 

Κατά το ξεκίνημα της ημερίδας, την οποία μπορούσαν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά και παιδιά σχολείων από άλλες περιοχές της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, ο κ. Παπαπροδρόμου αναφέρθηκε συνοπτικά σε ζητήματα, που αφορούν στην ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, ενώ στη συνέχεια συζήτησε αρκετή ώρα με τα παιδιά, απαντώντας σε ερωτήματά τους σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Χριστόφας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όταν μας έγινε η πρόταση να συνδιοργανώσουμε τη σημερινή ημερίδα, συμφωνήσαμε αμέσως καθώς αφορά σε ένα εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα. Είναι σημαντικό, χωρίς να δαιμονοποιούμε, να δούμε κατάματα τις προκλήσεις που προκύπτουν από την πραγματικότητα ως προς τη χρήση του Διαδικτύου όπως αυτή διαμορφώνεται. Ευχαριστούμε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου για την πρωτοβουλία και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου για την αρωγή της». 

Μοιράσου το άρθρο!