Κοινωνία

28/04/2014 - 13:22

Το σπίτι τους στη Σκαμιά κάηκε, τετραμελή οικογένεια στο δρόμο - Έκκληση για βοήθεια

trong>H Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:

          Ως γνωστόν, την ημέρα της Ανάστασης έγινε στάχτη το σπίτι συνδημότη μας στην Σκαμιά της Λέσβου.

          Ο συνδημότης μας Ι.Κ ζήτησε την βοήθεια του Οργανισμού μας προκειμένου να ανταπεξέλθει στα άμεσα προβλήματα διαβίωσης της οικογένειας του, τα οποία προέκυψαν. Η Κοινωνική υπηρεσία του Οργανισμού μας, προέβη άμεσα σε κοινωνική έρευνα η οποία απέδειξε την οικονομική αδυναμία του συνδημότη μας. Έτσι του παρείχαμε είδη ένδυσης και τροφής και προχωρήσαμε τις διαδικασίες ούτως ώστε το Δημοτικό μας Συμβούλιο μόλις συνεδριάσει, να προχωρήσουμε και στην οικονομική ενίσχυση του εν λόγω συμπατριώτη μας. Όμως, λόγω εκλογών η Συνεδρίαση του Συμβουλίου μας θα καθυστερήσει και  η όποια αυτή οικονομική ενίσχυση, δεν αρκεί για να καλύψει το μέγεθος της ανάγκης.

Έτσι, κάνουμε έκκληση σε όλους τους δημότες να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν, ούτως ώστε η τετραμελής οικογένεια του Ι.Κ, που έμεινε κυριολεκτικά στο δρόμο και φιλοξενείται προσωρινά σε συγγενικό σπίτι, να καταφέρει να ξαναφτιάξει το σπιτάκι της.

Πιο συγκεκριμένα: υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα του Ι.Κ, στην πρώην Αγροτική Τράπεζα, νυν Πειραιώς, στον οποίον μπορούν να καταθέσουν όποιο ποσό μπορούν οι συνδημότες μας. Ο αριθμός του λογαριασμού είναι: 6355-010132-929.

Μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε με την παροχή ξυλείας, προσωπικής εργασίας, υλικών οικοδομής, προσωπική εργασία και με την δωρεά στην οικογένεια οικιακού εξοπλισμού. Όσοι από τους συνδημότες μας θέλουν να βοηθήσουν, παρακαλώ να απευθύνονται στην κοινωνική μας υπηρεσία, στην υπεύθυνη κα Κουτουκτσή Κατερίνα, στο τηλέφωνο: 22510-27501 και 22510-45333, εσωτερικό 3.

Είμαι σίγουρη ότι ως κοινωνία για άλλη μια φορά θα αποδείξουμε ότι μας νοιάζει ο συνάνθρωπος μας,   θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυοι και ότι όλοι μαζί, φορείς, σύλλογοι και απλοί πολίτες θα το ξαναχτίσουμε το σπιτάκι του! Ο κυρ- Γιάννης, ο υπερήλικας αγωνιστής της ζωής, ο φτωχός αγρότης και η φαμίλια του  που μέσα σε ώρες είδαν τους κόπους μιας ζωής με τους οποίους έχτισαν το σπιτάκι τους να γίνονται στάχτη, δεν είναι μόνοι! Είμαστε όλοι μαζί δίπλα τους! Ας τους το αποδείξουμε λοιπόν βοηθώντας τους! 

Μοιράσου το άρθρο!