Κοινωνία

30/05/2024 - 09:20

Σεισμός στη Βρίσα - 7 χρόνια μετά τους ξέχασαν...

Επτά χρόνια κλείνουν στις 12 Ιουνίου από τον μεγάλο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ το 2017, που ισοπέδωσε τη Βρίσα στη Λέσβο, αφήνοντας πίσω του, μια νέα γυναίκα νεκρή. Ο Σύλλογος Σεισμοπαθών διαμαρτύρεται για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην προώθηση σειράς ζητημάτων για να ξανακατοικηθεί το χωρίο.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Νίκος Γκουγκούλιος, τουλάχιστον 40 σεισμόπληκτοι διαμαρτύρονται ότι δεν προχωρά η εκταμίευση της 2ής και 3ης δόσης για την αποκατάσταση των σπιτιών τους, με αποτέλεσμα είτε να καλούνται να τα πληρώσουν από την τσέπη τους, είτε να μένουν ημιτελή και να μην μπορούν να προχωρήσουν. Ακόμα έχει διακοπεί το Σεπτέμβριο του 2023 η στεγαστική συνδρομή για το ενοίκιο όπως προβλεπόταν, χωρίς να έχουν προχωρήσει από πλευράς πολιτείας οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για να μπουν στα σπίτια τους οι σεισμόπληκτοι.

Επιπλέον το χωριό παραμένει υπό απαγόρευση στη διέλευση πεζών και οχημάτων, αφού δεν έχει αρθεί η επικινδυνότητα, εφτά χρόνια μετά το σεισμό, οπότε καμία εμπορική δραστηριότητα δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί.

Όπως τόνισε ο κ. Γκουγκούλιος «οι σεισμόπληκτοι νιώθουν εγκαταλειμμένοι, δεν ξέρουμε πια που να απευθυνθούμε, η δημοσιοποίηση του θέματος είναι πλέον η μόνη μας ελπίδα».

Ακούστε τι είπε στην ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου / Μυρσίνη Τζινέλλη  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Νίκος Γκουγκούλιος

Μοιράσου το άρθρο!