Κοινωνία

24/07/2023 - 13:14

Πολλά μπράβο στην "Αμπελο"! Το παροπλισμένο πυροσβεστικό μετά από 5 μήνες έγινε ετοιμοπόλεμο!

Νέο πεντάτονο εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα η Άμπελος.

Σήμερα δυστυχώς όλοι μας που με πολύ πόνο βλέπουμε τη μεγάλη φωτιά στην Ρόδο θυμόμαστε τι βιώσαμε και εμείς στο νησί μας πέρυσι πριν ακριβώς από ένα χρόνο με την μεγάλη φωτιά στα Βατερά .

Συν Θεώ μετά τη μεγάλη φωτιά στα Βατερά καθίσαμε σαν Άμπελος και κάναμε την αυτοκριτική μας , και επισημάναμε τα πολλά λάθη και τις μεγάλες αδυναμίες μας.

Μελετώντας αυτές τις αδυναμίες μας θέσαμε με τη βοήθεια του Θεού ως στόχο ένα πολύ μεγαλύτερο πυροσβεστικό όχημα από τα 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα 4x4 που έχουμε και το οποίο φυσικά κυρίως να έχει μεγάλη δεξαμενή νερού.

Και συν Θεώ εδώ και λίγες μέρες έχουμε τη χαρά να το έχουμε στην διάθεσή μας.

Κατόπιν λοιπόν αιτήματος της εθελοντικής μας ομάδας στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης για ενα συγκεκριμένο όχημα που ήταν παροπλισμένο εδώ και αρκετά χρόνια από το δήμο Μυτιλήνης μας παραχωρήθηκε πριν από μήνες με ομόφωνη απόφαση όλου του δημοτικού συμβουλίου .

Η συντήρηση ξεκίνησε πριν ακριβώς από πέντε μήνες.

Στην επισκευή του κινητήρα του οχήματος βοήθησε αποκλειστικά ο Δήμος Μυτιλήνης τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ .

Τα υπόλοιπα όλα τα ανάλαβε η Άμπελος καθώς και την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού πυρόσβεσης.

Χρειάσθηκε αρκετή δουλειά.

Αγοράσθηκε από την Άμπελο και τοποθετήθηκε καινούργιος πυροσβεστικός εξοπλισμός (Honda) και κατασκευάστηκε νέα υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Πρέπει να τονίσουμε στα θετικά στοιχεία αυτου του πυροσβεστικού οχήματος είναι :

1/Οτι έχει μικρό πλάτος κατάλληλο για τους στενούς αγροτικούς δασικούς δρόμους καθώς και για τους μικρούς οικισμούς.

2/Ότι σε σχέση με τα μικρά εθελοντικά οχήματα που φέρουν 600- 800 λιτρα το νέο όχημα έχει τρεις δεξαμενές νερου ivox συνολικής χωρητικότητας 5 τοννων νερού..

3/Έχει επάνω πυροσβεστικό κανονάκι. (Ειδικό εκτοξευτήρα νερού).

4/Δύο πυροσβεστικές αντλίες και μια ειδική υδραυλικη αντλία πολύ υψηλής πίεσης.

5/Καθώς και πολύ μεγάλο χώρο αποθήκευσης πυροσβεστικού εξοπλισμού.

Θέλουμε θερμά να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Μυτιλήνης το δήμαρχο κ. Στρατή Κυτελη και όλο το δημοτικό συμβούλιο για την ομόφωνη παραχώρηση του οχήματος ειδικά το γραφείο κίνησης του δήμου Μυτιλήνης για την όλη βοήθεια .

Ιδιαίτερα όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Ραφαηλ Μελιγωνιτη που μας βοήθησε πάνω από όλους και ήταν πάντα σε όλα τα στάδια που περάσαμε για το συγκεκριμένο όχημα δίπλα μας .

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στην πυροσβεστική υπηρεσία και ειδικά τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου κ. Παναγιώτη Κυπριωτελη που από τη πρώτη στιγμή μας ενθάρρυνε στο όλο εγχείρημα συμβάλλοντας μάλιστα στην επισκευή εφεδρικής αντλίας πυρόσβεσης του όχηματος.

Για το συγκεκριμένο όχημα η Άμπελος διέθεσε το συνολικό ποσό των 3275 ευρώ .

Συν Θεώ εδώ και λίγες μέρες είναι στην διάθεση της εθελοντικής ομάδας μας πάντα κάτω από τις πολύτιμες οδηγίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ .

 

Σωματείο Εθελοντισμού Άμπελος

Μοιράσου το άρθρο!