Κοινωνία

14/12/2023 - 19:05

Περιοδεία στα σούπερ-μάρκετ στον Καρα Τεπέ από το Εργατικό Κέντρο

Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Περιοδεία στα σούπερ-μάρκετ και σε καταστήματα στον Καρά Τεπέ πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14Δεκέμβρη, από κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Επικεφαλείς του κλιμακίου ήταν ο Μπάμπης Ντινενής αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο Νίκος Τσαγκαρέλλης μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Έγινε κάλεσμα στους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με το σωματείο τους, να μην μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στην νέα επίθεση που τους ετοιμάζει η κυβέρνηση με τον αντιλαϊκόπροϋπολογισμό για το 2024. Από την συζήτηση αναδείχθηκε το γεγονός, ότι δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες να πληρώνουν το 95% των φόρων, ενώ μονο το 5% ναπροέρχεται από τους επιχειρηματικούςομίλους. Την ώρα μάλιστα που μόνο 150 εταιρείες για το 2022 είχαν αύξηση κερδών 303,6% σε ένα χρόνο που αναλογεί στο μισό του ΑΕΠ της χώραςαγγίζοντας τα 106,847 δισ. ευρώ σε τζίρο, ένα ποσό που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά στην ιστορία, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 48,8% σε σχέση με το 2021.

Ακόμη συζητήθηκε η ακρίβεια που πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν.

Μοιράσου το άρθρο!