Κοινωνία

08/08/2024 - 08:21

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, στις 7μμ, στην πλατεία Σαπφούς: Να σταματήσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή άμεσα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 

(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ) 

 

 

Κάλεσμα για την εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, στις 7μ.μ στην πλατεία Σαπφούς.

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καλεί όλες τις γυναίκες της Λέσβου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου, με αφορμή την 79η επέτειο από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι την Παρασκευή 9Αυγούστου 2024, στις 7μμ, στην πλατεία Σαπφούς και να καταδικάσουν το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ, τιμώντας τα θύματα αυτής της θηριωδίας.

Αυτή η οδυνηρή επέτειος της ρίψης των πρώτων ατομικών βομβών έρχεται σε μία περίοδο όπου τα σύννεφα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου έχουν πυκνώσει επικίνδυνα. Τα τελευταία πολεμικά επεισόδια, συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επιδρούν καθοριστικά στη ζωή των γυναικών. Εδώ στην Ελλάδα, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου έρχονται αντιμέτωπες με την ακρίβεια, τους πενιχρούς μισθούς, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της -Παιδείας, ενώ χρυσοπληρώνουν τις πολεμικές ΝΑΤΟϊκές δαπάνες.

Την ίδια στιγμή η χώρα μας εμπλέκεται όλο και βαθύτερα στα ευρωατλαντικά σχέδια, καθώς έχει γίνει μία απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση και διαμετακομιστικό κέντρο για τη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία και όχι μόνο, γεγονός που τη μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων από το αντίπαλο στρατόπεδο.

Τώρα περισσότερο από ποτέ οι γυναίκες της Λέσβου να αυξήσουμε την επαγρύπνηση μας, να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες και στα παιδιά του παλαιστινιακού λαού, αλλά και κάθε λαού που βιώνει τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Συλλογικά, αποφασιστικά και οργανωμένα να δυναμώσουμε τη φωνή μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να διεκδικήσουμε:

  • Να σταματήσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή άμεσα.
  • Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό κυρίαρχο στον τόπο του.

Μυτιλήνη, 5/8/24

Από τη Διοίκηση

Μοιράσου το άρθρο!