Κοινωνία

27/06/2024 - 10:50

Παραδοσιακό φαγητό και γλέντι μέχρι το πρωί στον Αφάλωνα στον εορτασμό της Αγίας Τριάδας

ΔΕΗ

Στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αφάλωνα «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τις διήμερες εορταστικές του εκδηλώσεις. Την Κυριακή 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του χωριού και περιφορά της Εικόνας της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί απ’ τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων Αφάλωνα και Παμφίλων με τον χοροδιδάσκαλο Θανάση Μίχα, τον οποίο ευχαριστούμε για την καθιερωμένη παρουσία του στις εκδηλώσεις μας και κατόπιν ακολούθησε  παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική. Αργά το βράδυ ξεκίνησε η προετοιμασία μαγειρέματος του παραδοσιακού φαγητού στην εκκλησία του χωριού, το οποίο διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου έγινε επιστροφή της εικόνας με τη συνοδεία ιππέων στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας, όπου πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία και αρτοκλασία. Στην συνέχεια έγινε ευλογία και διανομή του φαγητού στους παρευρισκόμενους κατοίκους του χωριού και επισκέπτες και ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις μας με τη στήριξη και τη συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη για τη συνεχή και έμπρακτη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογός μας για την πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού μας. Επίσης ευχαριστούμε και όλους τους εθελοντές οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων  αλλά και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Μοιράσου το άρθρο!