Κοινωνία

26/07/2024 - 16:23

Οι Μεγάλοι Οδηγοί του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης ετοιμάζονται για την Κατασκήνωση στα Κύθηρα.

Οι Μεγάλοι Οδηγοί του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ετοιμάζονται για την Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Κύθηρα από τις 26 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου 2024. Η αποστολή από τη Μυτιλήνη θα συμμετάσχει σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, προσφέροντας εθελοντική εργασία και συμβάλλοντας στις δράσεις της κατασκήνωσης.

Στην κατασκήνωση θα συμμετάσχουν νέοι από όλη την Ελλάδα, για να βοηθήσουν στο έργο της κατασκήνωσης και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσω δημιουργικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Οι Μεγάλοι Οδηγοί του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης, μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν το πνεύμα του εθελοντισμού, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην τοπική κοινότητα των Κυθήρων.  

Θυμίζουμε η περσινή κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στον Μόλυβο της Λέσβου αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Οδηγοί από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σε αυτό το πανέμορφο χωριό για να συνεισφέρουν εθελοντικά στην τοπική κοινότητα. Μέσα από μια σειρά από δράσεις κοινοτικής ανάπτυξης, οι νέοι Οδηγοί εργάστηκαν ακούραστα, δείχνοντας την αφοσίωση και το πάθος τους για την προσφορά.

Κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης, οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με διάφορα έργα, όπως η καθαριότητα και η συντήρηση δημόσιων χώρων, η φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος και η υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Οι δράσεις αυτές δεν μόνο βελτίωσαν την εικόνα του Μολύβου, αλλά και ενίσχυσαν τις σχέσεις μεταξύ των Οδηγών και της τοπικής κοινότητας.

Εκτός από τις εργασίες, οι Οδηγοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Λέσβου, μέσα από επισκέψεις σε αξιοθέατα και συμμετοχή σε τοπικά έθιμα και γιορτές. Οι φιλίες που δημιουργήθηκαν και οι εμπειρίες που αποκόμισαν θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων για μια ζωή.

Η κατασκήνωση στον Μόλυβο αποτέλεσε ένα φωτεινό παράδειγμα του πώς η συνεργασία και η εθελοντική προσφορά μπορούν να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα, τόσο για τους νέους όσο και για την κοινωνία

Μοιράσου το άρθρο!