Κοινωνία

14/04/2023 - 22:09

Μεγάλη Παρασκευή και δεν άναψαν τα φαναράκια στη Μυτιλήνη

Προς μεγάλη απογοήτευση φέτος δεν άναψαν τα φαναράκια στην προκυμαία Μυτιλήνης.  Λόγω της έντασης του αέρα κρίθηκε σκόπιμο να μην ανάψουν τα φαναράκια.

 

Μέχρι 9 παρά, βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, συνεχιζόταν η δωρεάν διανομή των χάρτινων φαναριών  στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην προκυμαία Μυτιλήνης.

 

Λίγα λεπτά μετά, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Τσακίρης ανακοίνωσε ότι δεν πρέπει να ανάψουν τα φαναράκια καθώς κρίθηκε ότι θα ήταν επικίνδυνο λόγω της εντάσεως των ανέμων 5-6 μποφόρ που πνέουν σήμερα στη Μυτιλήνη. Σίγουρα μια δύσκολη απόφαση καθώς ήταν εκατοντάδες οι πολίτες που βρέθηκαν στην προκυμαία για να συμμετέχουν σ΄ αυτό το μοναδικό θέαμα.  Η απόφαση αυτή είναι αν μη τι άλλο μια υπεύθυνη στάση καθώς η ασφάλεια προέχει από το θέαμα.

 Μετά τις 9,  στο σταυροδρόμι της προκυμαίας με την Πλατεία Σαπφούς συναντήθηκαν οι επιτάφιοι από τις εκκλησίες της περιοχής.

Στα παρατράγουδα η αργοπορία διακοπής κυκλοφορίας στην προκυμαία με αποτέλεσμα για μεγάλο διάστημα να συνυπάρχουν στο δρόμο πλήθος κόσμου και αυτοκίνητα.

σ

Αρνητική και η εικόνα με την απουσία φωτισμού λόγω των έργων στην Πλατεία Σαπφούς που δημιούργησε προβλήματα στον συγκεντρωμένο κόσμο. Αρκετοί έκαναν χρήση των κινητών τους τηλεφώνων ώστε να βλέπουν....

Τέλος λίγο μετά την περιφορά των Επιταφίων είχαμε ρίψη πυροτεχνημάτων ( άγνωστο από ποιους) σε κοντινή απόσταση από τον κόσμο... 

Τα εντυπωσιακά φαναράκια στον ουρανό της Μυτιλήνης το βράδυ της Μ. Παρασκευής ξεκίνησαν το 2017 από την τότε δημοτική αρχή, και καθιερώθηκαν στις εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κόσμου.

 

 

Δείτε και βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!