Κοινωνία

17/06/2024 - 12:16

Με εθελοντές και προσκόπους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραβρέθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Πλατεία Σαπφούς ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων του Δήμου Μυτιλήνης, όπου και τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα για την στήριξη της Περιφερειακής Αρχής στο έργο του Συλλόγου. 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης είχε  συνάντηση  με τον Θεόδωρο Τρύφωνα Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και Συνδιευθύνων Σύμβουλο της ELPEN SA.

timitiki plaketa

Την Κυριακή το πρωί ο Περιφερειάρχης παρέστη  στην τελετή που πραγματοποίησαν οι πρόσκοποι της Λέσβου στον χώρο της Προσκοπικής Εστίας  στο Μακρύ Γιαλό αποτίοντας  φόρο τιμής στους προσκόπους που έχασαν την ζωή τους στο Αϊδίνι της Μικρασίας τον Ιούνιο του 1919 αλλά  και σε  όλους τους Προσκόπους που έπεσαν στη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922. Στο χώρο βρίσκεται  το μνημείο σημείο αναφοράς στην προσφορά της Προσκοπικής Κίνησης δια των Ομάδων που δημιουργήθηκαν στους πληθυσμούς της Μικράς Ασίας την περίοδο 1919 – 1922.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα για την βράβευση του από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Β. Μπότση και την προσφορά του.  

mpalaskas

Μοιράσου το άρθρο!