Κοινωνία

01/12/2023 - 08:25

Κρεμάστρες σκουπιδιών στη Μυτιλήνη του 2023!

Μια κακή συνήθεια που υπάρχει στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και σε χωριά!  Είναι οι κρεμάστρες σκουπιδιών!  Το θέαμα δεν είναι μόνο θλιβερό αλλά είναι και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Δημότες που δεν επιθυμούν να διανύσουν μερικά μέτρα για να συναντήσουν το πιο κοντινό κάδο σκουπιδιών επιλέγουν να αφήνουν τα σκουπίδια σε αυτοσχέδιες κρεμάστρες! Συνήθως επάνω σε κολώνες φωτισμού ή σε κάποια γωνία.  Οι υπάλληλοι της καθαριότητας αναγκάζονται να γυρίζουν με τα πόδια από δρομάκι σε δρομάκι και να κουβαλάνε τα σκουπίδια στο απορριμματοφόρο.  Αυτό είναι το καλό σενάριο…

 

Το κακό σενάριο είναι να ανοίξουν οι σακούλες σκουπιδιών και το περιεχόμενό τους να διασκορπιστεί στο δρόμο.

 

Είναι μια συνήθεια που όχι μόνο δημιουργεί πρόβλημα αλλά προσβάλει και τους υπαλλήλους καθαριότητας καθώς οι δημότες ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου έχουν την υποχρέωση να παραλάβουν τα σκουπίδια έξω από το σπίτι τους!

Ελπίζουμε ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης να βάλει τέλος σ’ αυτή την αθλιότητα. Και το τέλος θα μπει όταν οι υπάλληλοι της καθαριότητας λάβουν εντολή να μην μαζεύουν σκουπίδια από τις αυτοσχέδιες κρεμάστρες ή σημεία συλλογής εκτός κάδων.

Μοιράσου το άρθρο!