Κοινωνία

19/08/2023 - 21:15

Κηδεύτηκε στο Κάτω Τρίτος: Ένας αντιδήμαρχος του πεδίου της κοινωνικής προσφοράς

ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.

--Κηδεύτηκε με την αύριο της Παναγιάς μέσα σε βαρύ πένθος στο Κάτω Τρίτος, ο Στρατής Σταυρινός, στα 66 του χρόνια, χτυπημένος από βαρύ εγκεφαλικό. Είχε θητεύσει σαν Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στον δημιουργικό Δήμο Ευεργέτουλα από το 1999 μέχρι το 2006.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 , ήταν υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού " Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Δήμου Ευεργέτουλα ".

Ένας αιρετός του Πεδίου και όχι του Γραφείου.

Συμμέτοχος με προσωπική εργασία, στα μεγάλα και μικρά έργα των επτά Χωριών, από τον σχεδιασμό μέχρι την εκτέλεση, στις επισκευές των Υδρευτικών και Αρδευτικών Δικτύων, στην χάραξη των Δικτύων Βιολογικού καθαρισμού μαζί με τους μελετητές, στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στους Αγροτικούς Δρόμους, στην Γιορτή της Παπαλίνας, στις Κοινωνικές Πρωτοβουλίες και ένα σωρό άλλες καθημερινές Παρεμβάσεις.

Όλοι οι αιρετοί και οι υπάλληλοι του Δήμου, δεν ξεχνούν τη σωτήρια παρέμβασή του σε μια θεομηνία του 2005. Είχε κλείσει ο επαρχιακός δρόμος Μυτιλήνης-Καλλονής στο ύψος του εργοστασίου "120" από φραγμένα φρεάτια, απειλώντας ζωές, πλημμυρίζοντας ,επιχειρήσεις, αγροικίες, λιοχώραφα και μπαξέδες.

Μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, 3 ΑΙΡΕΤΟΙ, ο Στρατής Σταυρινός μαζί με τον Τάσο Καραδούκα και τον Γιάννη Χασάπη, έσπευσαν με ένα 4 επί 4, τράβηξαν με γάτζους τα καπάκια, μπήκαν στα φρεάτια και τα ξέφραξαν.

Παραδειγματική η θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα στη γενικότερη κοινωνική προσφορά του.

 

Ειλικρινή Συλλυπητήρια στην Οικογένειά του.

Μήτσος Μπουρνούς  *

*ανάρτηση από το χρονολόγιο στο facebook

σ

3

3

 

σ

Μοιράσου το άρθρο!