Κοινωνία

21/08/2023 - 22:57

Κατάληψη στην παραλία Χρούσος από γυμνιστές - Απειλούν τους κατοίκους (φωτο)

Η Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των κατοίκων του Χρούσου Μεσοτόπου, μελών του Συλλόγου Προστασίας και Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος των Απανταχού Χρουσιανών «O Χρούσος», που έγινε στις 12 Αυγούστου του 2023, αποφάσισε ομόφωνα και καταθέτει ενώπιον παντός υπευθύνου το παρακάτω ψήφισμα:

α) Η κατάληψη της παραλίας από κατασκηνωτές-γυμνιστές έχει δημιουργήσει το αδιαχώρητο. Αποκλείει την ελεύθερη πρόσβαση και χρήση της παραλίας από τους λουόμενους επισκέπτες και κατοίκους. 

β) Οι καταληψίες συμπεριφέρονται προκλητικά και απειλητικά απέναντι στους μόνιμους κατοίκους και τους έχοντες ιδιοκτησίες, τις οποίες ανενδοίαστα ρυπαίνουν.

γ) Το τοπικό κοινοτικό συμβούλιο όχι μόνο ανέχεται, αλλά και εξέθρεψε το φαινόμενο, σε μία περιοχή που προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000. Έχει προστατευόμενο υγρότοπο με βάση το προεδρικό διάταγμα του 2012 για τους μικρούς νησιωτικούς υγροτόπους. Περιοχή την οποία ουδόλως φρόντισε να προστατεύσει και να σηματοδοτήσει. Αντιθέτως, ανέχεται την καταστροφή ενημερωτικών και απαγορευτικών πινακίδων, που έχουν τοποθετηθεί από τους δήμους κατά το παρελθόν. Ο υγρότοπος επιβαρύνεται περιβαλλοντικά από τις παρεμβάσεις που δέχεται από τους καταληψίες- κατασκηνωτές- γυμνιστές.

ςσ

Η Γενική Συνέλευση ζητά από τις αρμόδιες αρχές να εφαρμοστεί η νομοθεσία σε ό,τι αφορά την ελεύθερη κατασκήνωση, τον γυμνισμό αλλά και την προστασία της ευαίσθητης περιβαλλοντικά περιοχής. Ζητά την άμεση απομάκρυνση των σκηνών καταληψιών και των αυθαίρετων κατασκευών τους.

Ζητά να σταματήσει η συνεχής προσβολή κάθε έννοιας δημοσίας αιδούς που θίγει εμάς, τις οικογένειες μας και τον τόπο μας. 

 

ψ

]

 

Η Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.

Η Πρόεδρος  Βουδούρη Μαρία

Η Γραμματέας Βουρνάζου Δήμητρα

Μοιράσου το άρθρο!