Κοινωνία

17/06/2024 - 14:00

Η Μυτιλήνη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων - Όλες οι εκδηλώσεις - Δείχνουμε Αλληλεγγύη Μαζί! #AllTogether

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων / Γραφείο Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, τιμούμε μαζί τη δύναμη, το κουράγιο και την αγάπη για ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων είναι η καλύτερη ευκαιρία να κάνουμε μεγάλα και μικρά βήματα αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας, να αναγνωρίσουμε τα επιτεύγματά τους, να αναλογιστούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών να τους αγκαλιάσουν.

Με αφορμή τη μέρα αυτή, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο, σε συνεργασία με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και τη στήριξη των τοπικών αρχών, σας προσκαλεί σε μια σειρά εκδηλώσεων:

ρ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου  – Παρασκευή, 21 Ιουνίου

14:00 – 17:00: Ο Mahmoud, η Αγγελική και η Νίνα, σας προσκαλούν να δοκιμάσετε την παραδοσιακή συριακή συνταγή της Maqluba, με ελληνικές πινελιές, στο εστιατόριο REEM, στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Τρίτη (18:00 – 21:00) και Τετάρτη (10:00 – 15:00), 18 και 19 Ιουνίου

Μία έκθεση με θέμα το «Σπίτι» και την «Ελπίδα», με δημιουργήματα από προσφύγισσες, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μυτιλήνης.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

10:00 – 13:00: Παιδιά της προσφυγικής και τοπικής κοινότητας, θα γίνουν «Υπερήρωες Αλληλεγγύης», στο γήπεδο Σπανού στη Λέσβο.

ε

Τετάρτη, 19 Ιουνίου

20:00 – 22:30: Προβολή της ταινίας «Οι Κολυμβήτριες»/”The Swimmers”, ιδιαίτερης σημασίας για τη Λέσβο, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

σ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου

18:00 – 20:00: Τρέχουμε όλοι μαζί για την αλληλεγγύη, από το Άγαλμα της Ελευθερίας ως το Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας και πίσω.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου

19:00: Τιμούμε τη δύναμη των προσφύγων με μουσική και δραστηριότητες στην πλατεία Σαπφούς, στην εκδήλωση «Living in a multi-culti Home».

Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων ας ενώσουμε τις φωνές μας και ας δείξουμε Αλληλεγγύη Μαζί! #AllTogether #WithRefugees

 

 

Μοιράσου το άρθρο!