Κοινωνία

03/11/2014 - 17:02

Η κρίση είναι εδώ! 100 μερίδες φαγητό για απόρους από την Ιερά Μητροπόλη Μυτιλήνης

Σήμερα 3 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, πραγματοποίησε σε κλίμα συγκίνησης,  την τελετή του αγιασμού και την έναρξη του κοινωνικού συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεως.           

                Η δημιουργία του κοινωνικού συσσιτίου πραγματοποιήθηκε προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης των απόρων συμπολιτών μας. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα παρασκευάζονται 100 μερίδες φαγητού ημερησίως και θα διανέμονται στις ενορίες της πόλης της Μητροπόλεώς μας.

                Στη λειτουργία του κοινωνικού συσσιτίου θα συνεισφέρουν εθελοντές και εθελόντριες από την πόλη μας οι οποίοι  θα παρασκευάζουν καθημερινά το φαγητό.

                Ο χώρος που διέθεσε η Ιερά Μητρόπολη, για την παρασκευή του φαγητού, είναι τα μαγειρεία του πρώην Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης. Το έργο της επισκευής και διαμόρφωσης αυτών, ανέλαβε το Σωματείο « Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης» το οποίο πραγματοποίησε, με έξοδα από δωρεές και συνδρομές των μελών.

              Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι : ευχή μας είναι να μην υπάρχει κανένας συνάνθρωπός μας σε δύσκολη θέση.

 

φωτογραφίες από το σημερινό αγιασμό

Μοιράσου το άρθρο!