Κοινωνία

21/10/2024 - 11:08

Η ΕΡΤ B. Αιγαίου βραβεύει τον ΣΕΑΜ για την προσφορά στον συνάνθρωπο

Εξαιρετική πρωτοβουλία από την ΕΡΤ Β. Αιγαίου

Με ένα χειροποίητο γλυπτό καρδιά από τη σειρά “μισό – μισό” της εικαστικού Ευγενίας Ι. Μανωλιουδάκη επιβράβευσε η ΕΡΤ Β. Αιγαίου, στο πλαίσιο ημερίδας, εθελοντές αιμοδότες καθώς και δωρητές μυελού των οστών και οργάνων σώματος  για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο που νοσεί.

Το βραβείο παρέδωσε η προϊσταμένη  της ΕΡΤ Β. Αιγαίου, δημοσιογράφος Δήμητρα Λαχουρή στην πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Μυελού των οστών και οργάνων σώματος κ. Μαρία Ζερβού.

Όπως τόνισε η κ. Λαχουρή  με το βραβείο αυτό στο οποίο απεικονίζονται δύο καρδιές ενωμένες τονίζεται αυτή η αόρατη κόκκινη γραμμή που ενώνει τις καρδιές του δότη και του λήπτη, είτε πρόκειται για δωρεά αίματος ή δωρεά ζωής μέσα από την προσφορά μοσχεύματος ή οργάνου σώματος.

Σας  το προσφέρουμε με ιδιαίτερη χαρά για την συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και γιατί καλλιεργείται με πράξεις την ενσυναίσθηση, την αλληλοβοήθεια και τον ανθρωπισμό.

Από την πλευρά της η κ. Ζερβού ευχαρίστησε την ΕΡΤ για τη βράβευση αυτή τονίζοντας ότι πράγματι το γλυπτό αυτό συμβολίζει την άρρηκτη σχέση μεταξύ δότη και λήπτη.

Το πρώτο στοιχείο του γλυπτού είναι από ανακυκλωμένο αλουμίνιο χυτευμένο με την παραδοσιακή μέθοδο της άμμου συμβολίζει τη διαχρονικότητα και την παράδοση ενώ το δεύτερο στοιχείο από μπλε plexiglass συμβολίζει την πρόοδο και την καινοτομία. Σχεδιασμένο αποκλειστικά για την ΕΡΤ.

Δείτε το βίντεο :

Μοιράσου το άρθρο!