Κοινωνία

06/06/2024 - 07:11

Η Δήμητρα Χατζηκυριάκου από τη Λέσβο έδωσε μυελό των οστών, έσωσε μια ζωή

Τη μοναδική αίσθηση να σώζεις μία ζωή, περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η Δήμητρα Χατζηκυριάκου από τη Λέσβο, που έγινε δότης μυελού των οστών πριν από ένα χρόνο. «Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα, και ακόμα μεγαλύτερο το συναίσθημα ότι ξέρω ότι ένας άνθρωπος είναι καλά και έβαλα ένα λιθαράκι να βελτιωθεί η υγεία του. Βάσει πρωτοκόλλων του χρόνου θα μπορούμε να συναντηθούμε από κοντά και να αγκαλιαστούμε».

Το Σάββατο για την ευαισθητοποίηση πολιτών να γίνουν δωρητές μυελού των οστών , αλλά και για την ενίσχυση του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασία «η Φλόγα» , ο δήμος Δυτικής Λέσβου και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου  Δαφίων,  διοργανώνουν εκδήλωση με πολλές δραστηριότητες για παιδιά στην πλατεία της Σκάλας Καλλονής  στις 6:00 το απόγευμα.

Η κ. Χατζηκυριάκου , αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Δαφίων και εθελόντρια της Φλόγας, προέτρεψε τους πολίτες να μη φοβούνται, δεν γίνεται επέμβαση για τη λήψη αιμοποιητικών κυττάρων , γίνεται μέσω αιμοληψίας.

Η Λέσβος μετά από τις άοκνες προσπάθειες των εθελοντών, έχει εγγεγραμμένους περί τους 5.000 εθελοντές δότες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί 14 συμβατοί δότες που με χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη , έδωσαν από το αίμα τους το πολύτιμο μόσχευμα χαρίζοντας ζωή.

Πληροφορίες για τη δωρεά μυελού των οστών μπορείτε να δείτε ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ_ΔΩΡΕΑΣ_ΜΥΕΛΟΥ_ΤΩΝ_ΟΣΤΩΝ.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Μοιράσου το άρθρο!