Κοινωνία

06/10/2024 - 07:51

H ενθρόνιση της Παναγίας της Αγιασώτισας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λυκαβηττού (φωτο)

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστικε χθες το απόγευμα 3 Οκτωβρίου η ενθρόνιση της Παναγίας της Αγιασώτισας από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Αγιασωτών της Αθήνας ,στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λυκαβηττού. Στην τελετή της ενθρόνισης, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου Ιάκωβος ο Γ΄ συνεπικουρούμενος από τον Πλωμαρίτη Αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου Καρέα Καλλίνικο Χριστέλη , τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λυκαβηττού πατέρα Στρατή Γεωργαντής και τον Αγιασώτη Πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης Ειρηναίο Τζανή.

Ακολούθησε αρτοκλασία και εμπνευσμένο κήρυγμα για το ιστορικό του αρχαίου εικονίσματος της Παναγίας της του «Λουκά» κατά την παράδοση ,από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Ιάκωβο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών Παναγιώτης Σταυρακέλης ,ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για την συνεχή στήριξη του, ηθική και οικονομική . Τους Σεβαστούς πατέρες που συμμετείχαν στη ενθρόνιση της εικόνας ,τους διακονούντες τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου . Τον δωρητή του ξυλόγλυπτου προσκυνηταριού Χαράλαμπο Βερυβάκη ,τον Σύλλογο Μικρασιατών Μελισσίων για την παρουσία του και στη σημερινή μας εκδήλωση ,και τους φίλους και μέλη του Συλλόγου Αγιασωτών που χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά τους υλοποιήσαμε σε χρόνο μηδέν την αγιογράφηση και τοποθέτηση της Παναγίας μας στον υψηλότερο λόφο της Αθήνας ,στο Λυκαβηττό από όπου η χάρη της θα αγκαλιάζει όλη την Αττική.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ,Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας ,τέως Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Διοικητής του Αγίου Όρους συντοπίτης μας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής , Στρατηγός έ.α. ,Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, τέως Υπουργός και πλήθος κόσμου Αγιασώτες και Λέσβιοι τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς.

Η χθεσινή βραδιά ήταν ξεχωριστή με την ακολουθία του Εσπερινού της Παναγίας της Αγιασώτισας να ηχεί στον Αττικό ουρανό. Ρίγη χαράς και αγαλλίασης διακατείχαν τους προσκυνητές του Αγίου Γεωργίου Λυκαβηττού. Η χάρη της Παναγίας να συνοδεύει την ανθρωπότητα.

 

Δείτε φωτογραφίες στην image gallery που ακολουθεί :

Μοιράσου το άρθρο!