Κοινωνία

13/07/2023 - 19:30

«H Άντισσα θέλει ανάπτυξη και όχι υποβάθμιση» - Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Με το σύνθημα «η Άντισσα θέλει ανάπτυξη και όχι υποβάθμιση» συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι κάτοικοι του χωριού,  διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ τη Δευτέρα να κλείσει και το υποκατάστημα στο χωριό τους.

Η Άντισσα είναι ένα κεφαλοχώρι στη Δυτική Λέσβο, απομακρυσμένο  από το κέντρο και οι υπηρεσίες που φιλοξενεί καλύπτουν τους κατοίκους των χωριών, μιας μεγάλης  γεωγραφικής έκτασης.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου (Μυρσίνη Τζινέλλη)  ο πρόεδρος της Άντισσας Κυριάκος Καραμιχαήλ, «η μία μετά την άλλη οι υπηρεσίες στην Άντισσα κλείνουν ή υποβαθμίζονται. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήσαμε διαμαρτυρία για την  υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και την απουσία διασωστών στα ασθενοφόρα με αποτέλεσμα να καταλήξει μια γυναίκα, σήμερα είμαστε στο δρόμο για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ. Έκλεισαν υπηρεσία του ΟΤΕ, σε λίγο κλείνει υπηρεσία της ΔΕΗ. Καλύπτουμε μια μεγάλη περιφέρεια, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένων ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση στα νέα μέσα. Πως θα εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι αυτοί;»

Και ενώ αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ θα επανεξετάσει την απόφασή της για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Άντισσας καθώς δεν είχαν ληφθεί υπόψη οι χιλιομετρικές αποστάσεις από κοντινότερα γραφεία, 35 χλμ. από την Καλλονή και 14 από την Ερεσό, εντούτοις δεν επιβεβαιώθηκε και οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι ο σχεδιασμός για το κλείσιμο των ΕΛ.ΤΑ. θα προχωρήσει κανονικά, ενώ ο προγραμματισμός είναι να παραμείνει ένα κατάστημα ανά δήμο, όπως είπε ο κ. Καραμιχαήλ.

 

Η ανάρτηση του υποψηφίου Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Απόστολου Αλατζά:

"Πιστεύω ότι ο αγώνας για την επιβίωση των χωριών μας θα δικαιωθεί, το ταχυδρομείο Άντισσας θα παραμείνει σε λειτουργία. Άντισσα"

Μοιράσου το άρθρο!