Κοινωνία

25/06/2024 - 21:25

Γέμισε με κόσμο η πλατεία Σαπφούς την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

ΔΕΗ

Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, η Πλατεία Σαπφούς, κατάμεστη από κόσμο, έστειλε το μήνυμα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της συμπερίληψης. Η καλή συνεργασία μεταξύ πρωταγωνιστικών φορέων και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών έφερε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα και όλοι αγκάλιασαν την εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο. 

 

Οι πρόσφυγες και η τοπική κοινότητα βρεθήκαμε για λίγες ώρες, όλοι μαζί, σε έναν τόπο για να παρακολουθήσουμε και να συμμετέχουμε σε μια σειρά από δρώμενα με έντονο το στοιχείο του πολιτισμού. Ο πολιτισμός μπορεί να γκρεμίσει τα τείχη που υψώνονται από τους λαοπλάνους και ανάγεται σε εργαλείο ικανό να παρέχει λύσεις εκεί που αποτυγχάνουν οι πολιτικές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται επί σειρά ετών από τα μέλη της Συνύπαρξης, έχει γίνει πλέον θεσμός για τους πολίτες της Λέσβου. Μας γεμίζει αισιοδοξία να διαπιστώνουμε πως ο αγώνας μας κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού χαίρει ευρείας αποδοχής από την προοδευτική και δημοκρατική τοπική κοινωνία. 

Ευχαριστούμε όλους όσους συμβάλλατε στη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης. Με την υποστήριξη σας, επιβεβαιώνετε ότι η Συνύπαρξη διαθέτει τις δυνάμεις για να συνεχίσει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Μοιράσου το άρθρο!