Κοινωνία

15/05/2024 - 12:18

Φόρος τιμής στη μνήμη των 338 Λέσβιων πεσόντων της Μεραρχίας Αρχιπελάγους -106η επέτειος μάχης του Σκρα

"Η παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης, όπως κάθε χρόνο, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των 338 Λέσβιων πεσόντων της Μεραρχίας Αρχιπελάγους, συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της 106ης επετείου της επικής μάχης του Σκρά, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ξεχωριστές τιμές και φέτος την Κυριακή 12 Μαΐου στο ομώνυμο ακριτικό χωριό.

Οι εκδηλώσεις παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκρα και επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Γέφυρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος και Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, και η Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Σόνια Συμεωνίδου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Θ. κ. Παναγιώτης Κουτλής κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δ.Σ.

Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χωρών με την συμμετοχή και του χορευτικού μας τμήματος."

 

Μοιράσου το άρθρο!