Κοινωνία

12/10/2019 - 11:16

Επικυρώθηκε το διοικητικό πρόστιμο στον οδηγό που εγκατέλειψε τον “Πασχάλη”-και όχι μόνο...

Τα ΠΡΩΤΑ πρόστιμα που επικυρώνονται στη Λέσβο για εγκατάλειψη ζώου

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι στις 11 Οκτωβρίου 2019, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου επικύρωσε το σχετικό διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ στον οδηγό ο οποίος παρέσυρε και εγκατέλειψε το Ιούνιο 2019 έναν αδέσποτο σκυλάκο, τον “Πασχάλη” στη οδό Ερμού στη Μυτιλήνη

(δείτε εδώ την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια )

Ο “Πασχάλης” έμεινε ανάπηρος μετά το ατύχημα και πλέον κινείται με ειδικό καροτσάκι. Πέραν του διοικητικού προστίμου, για τη συγκεκριμένη υπόθεση διεξάγεται προανάκριση ώστε να αποφασιστεί αν ο υπεύθυνος θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Επίσης την ίδια μέρα επικυρώθηκε και έτερο πρόστιμο, πάλι για εγκατάλειψη ζώου μετά από τροχαίο (δείτε εδώ την απόφαση) 


Τα συγκεκριμένα πρόστιμα είναι τα ΠΡΩΤΑ που επικυρώνονται στη Λέσβο για εγκατάλειψη ζώου μετά από τροχαίο ατύχημα (Ν.4039/2012, Άρθρο 16 περ.γ), και η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης αισθάνεται ιδιαίτερα ιακνοποιημένη.


Όχι τόσο για αυτή καθεαυτή την επικύρωση των προστίμων όσο για το γεγονός ότι αυτό έγινε δυνατόν επειδή οι συμπολίτες μας που ήταν μάρτυρες των συγκεκριμένων περιστατικών ΔΕΝ αδιαφόρησαν, ΔΕΝ σκέφτηκαν “που να τρέχω τώρα...”, ΔΕΝ είπαν “δε βαριέσαι, ζώο είναι...” αλλά έκαναν αυτό που επιτάσσει η ανθρωπιά: κατήγγειλαν αυτούς που αδιαφόρησαν και άφησαν ένα συναισθανόμενο πλάσμα να σφαδάζει πίσω από τις ρόδες τους.

Κάτι φαίνεται να αλλάζει -προς το καλύτερο!- στο νησί μας!

 

Διαβάστε όλο το ιστορικό της υπόθεσης στο "Πασχάλης_σκυλάκος"

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από το συμβάν:

Μοιράσου το άρθρο!